Za měsíc, ve středu 13 prosince, úderem 18. hodiny se náměstí, návsi a další veřejná prostranství po celé zemi rozezní vánočními koledami. Sedmý ročník oblíbené akce regionálních Deníků Česko zpívá koledy se rychle blíží.

VESELÝ ZÁVĚR

Všichni společně si ve středu 13. prosince zazpíváme známé koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. Tak jako v minulých letech se hlasovalo, které budou další dvě. Nejvíce hlasů na webu Deníku dostaly koledy Štědrej večer nastal a Rolničky, rolničky. Společný zpěv i letos zakončíme vesele vánoční písničkou s vtipným textem Vánoce, Vánoce přicházejí.

Česko zpívá koledy 13. 12. 2017Zdroj: archiv DeníkuRegistrace účastníků už začala, ti, kteří by se k naší tradiční akci chtěli přidat, najdou přihlašovací formulář na webových stránkách deníku www.ceskozpivakoledy.cz.

V Libereckém kraji je již přihlášena řada účastníků. V Jablonci nad Nisou tradičně zazní koledy v podání dětí v Mateřské škole Čtyřlístek na Šumavě, kde mají připraveno celé adventní odpoledne, jež akcí Česko zpívá koledy vyvrcholí. Na seznamu nechybí ani Památník manželů Scheybalových, kde budou vánočně vzpomínat ti dříve narození. Další místa se hlásí a registrují se na našem webu.

REGIONY SPOJÍ KOLEDY

Severní Čechy patří k okresům s největším počtem obcí. Koledy zazněly na náměstích a návsích v desítkách měst severu a počet zpívajících dosahoval řádu tisíců. Hojnou účast mělo zpívání v největších městech kraje, Ústí nad Labem a Liberci. Nejde o kvantitu, ale o setkání při unikátní celorepublikové akci, kde všichni svým zpěvem spojí energii radosti.

Železnobrodský DS Tyl si koledy s Jabloneckým deníkem zazpíval v přestávce zkoušek hry pro děti Kapšpárkovy pohádky
Na Jablonecku zpívalo na sedm set lidí koledy na deseti místech

Přijďte si letos s námi společně zpříjemnit adventní čas a ve stejný den a stejnou hodinu zazpívat stejné koledy. Startujeme ve středu 13. prosince 2017 v 18 hodin, seznam přihlášených obcí a měst najdete na webu ceskozpivakoledy.cz. (daf, lek)