Cayu odebrali majitelce, která zanedbala veterinární péči. Nemá na ni peníze. Rotvajlerka skončila v útulku a hrozí jí amputace tlapky.

„Caya si nejspíš něco vrazila do tlapky, ale majitelka s ní nejela na veterinu a tak si fenka předmět sama vykousala. Zašlo to tak daleko, že si uhryzala dva prsty. Nasadili jsme antibiotika, léky na bolest, ránu pravidelně čistíme a snad nedojde na amputaci," řekla majitelka útulku Kateřina Vojáčková.

Fenka sedí nebo leží v kotci na jednom místě a nekomunikuje. Majitelčina dcera Adélka nad ní pláče. „Vůbec nevíme, jakou má povahu, zatím. Noha jí určitě strašně bojí a tak je apatická," uvedla pracovnice útulku Marie Lupínková.

Případ týrání nyní řeší úřady. „Chovatelka dlouhodobě nezajistila potřebnou péči o poraněnou končetinu. Fena si pak vykousala poraněný prst a způsobila si tak ránu o velikosti 6 x 8 centimetrů. Zvíře teď skáče jen po třech nohách, má velké bolesti. Situace se táhne už od podzimu 2013, proto Caya byla nakonec majitelce odebrána," tvrdí Bohumil Skrbek ze správního odboru na městském úřadě v Tanvaldu.

V následujících týdnech se rozhodne o tom, zda se Caya vrátí zpět do Jiřetína, nebo jestli půjde k adopci. Deník její příběh nadále sleduje.

Caya si ohryzala nemocnou nohu do masa, majitelka nemá na veterinu.

Zdroj: Youtube