Proti němu se tak v pátek a v sobotu postaví podnikatel Marek Vávra, nezávislý za Hnutí ANO. „Začínáme od nuly, nebude to lehký boj, ale mám rád výzvy," uvedl Vávra. Tomu už hned v sobotu večer vyjádřil svoji podporu Jan Korytář, který v boji o Senát skončil až třetí. Stejně tak se za něj postavil i Peter Hromádka, kandidát na senátora za TOP 09. „Pana Vávru znám osobně a vážím si ho. Je to kultivovaný, inteligentní a sečtělý člověk, za kterým je vidět konkrétní práce. A v tom vidím jeho hlavní atributy v zdánlivě nerovném boji v druhém kole," uvedl Hromádka. Tím ale způsobil v samotné TOP 09 zmatek, protože ta oficiálně vyjádřila podporu Michaelu Canovovi.

Ten ostatně, co se podpory neúspěšných spolubojovníků do Senátů týká, na body vede. Podporu mu vyslovil jak Pavel Ploc z ČSSD, tak Lýdie Vajnerová z Nové Budoucnosti a Martina Bufková Rychetská z ODS. Jako svého nástupce v horní komoře by ho rád viděl i Přemysl Sobotka. „Moc si této podpory vážím. Osobně jsem čekal, že ve druhém kole se střetnu spíš s Janem Korytářem nebo Pavlem Plocem," uvedl Canov.

MÁLO ČASU

Zvláštní taktiku pro druhé kolo senátních voleb Canov ani Vávra nemají. „Je na to jen týden, to není moc času. Mohu jen poukázat na to, co je za mnou, co jsem dokázal a vybudoval vlastní prací," řekl Vávra, díky kterému povstal z ruin pivovar ve Frýdlantu. Podle Canova je Vávra silný protivník. „Má podporu Andreje Babiše, který je nejmocnějším mužem v zemi. Věřím, že kampaň bude korektní, osobně proti panu Vávrovi nic nemám," dodal. Druhé kolo senátních voleb probíhá 14. 15. října a týká se jen okrsku Liberec.