Označení Regionální potravina Libereckého kraje získaly nově Ruprechtická bylinková klobása liberecké společnosti Maso Rydval, tvaroh s česnekem a pažitkou z mlékárny Jiřího Vrkoslava ze Zlaté Olešnice, Jeřmanický zákys ze Zemědělské farmy K.E.K. v Šimonovicích či Mikulův pecen z turnovské pekárny Jiřího Mikuly. Označení ponese nově i pivní speciál Vratislavický ALE z Pivovaru Vratislavice a BIO sterilovaný patizon od Jana Vericha.
„Vysoce hodnotím úroveň výrobků, které byly posuzovány v kategoriích pekařských či mléčných. Žadatelé se velmi dobře vypořádali s pravidly pro označování výrobků a čím dál častěji používají názvy spojené s regionem," poznamenal ředitel potravinářského odboru ministerstva zemědělství Jindřich Fialka, člen hodnotící komise. Soutěž je projektem ministerstva zemědělství. Cílem je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Pro spotřebitele má být značka garancí, že se jedná o produkty, v nichž je nejméně 70 procent místních surovin.