„Pak se přihlásila ještě firma s názvem Holder ski areály patřící Petru Faistauerovi. Ten v minulosti například působil ve firmě Jizera provozující hotel na Ještědu, který chtěl neúspěšně privatizovat. „Leč jejich nabídka nesplňovala vůbec nic, poslali nám jen jeden list A4. Navíc firma vznikla před 8 dny, ale v nabídce tvrdili, jak mají letité zkušenosti s provozováním skiareálů,“ okomentoval primátor Tibor Batthyány.

Obě došlé nabídky posoudí ještě dvě auditorské firmy. „Byla to jedna z podmínek, kterou si vymínili zastupitelé, aby nabídky prověřili auditoři. Až je posoudí, svolám pracovní skupinu, která za tím účelem vznikla a doufám, že se záležitost podaří projednat ještě na červnovém zastupitelstvu,“ dodal Batthyány.

Hasiči zasahovali 29. května u požáru ve společnosti Severochema v Liberci. Hořel zde sklad hořlavých kapalin.
V Severochemě se usilovně pracuje. Chtějí obnovit provoz

Toho přitom nepřekvapilo, že se o pronájem Ještědu na 25 let přihlásili jen dva zájemci. Firem, které provozují skiareály, u nás moc není. V zákulisí se přitom spekulovalo i o firmě Mega Plus, která provozuje areál na Černé Hoře v Jánských Lázních a v Peci pod Sněžkou.

Pro Ještěd je strategický partner nezbytný. Město na investice nemá a Sportovní areál Ještěd, který ho nyní provozuje, je několik let ve ztrátě. Primátor chtěl smlouvu s TMR podepsat letos na jaře, zastupitelé si ale prosadili vypsání výběrového řízení. V něm ale, jak se ukazuje, nikdo jiný než TMR neuspěl.

„V současnosti je Ještěd jako polorozestavěný dům,“ uvedl majitel TMR Igor Rataj s tím, že nutné je rozšíření sjezdovek, aby byly bezpečné a umožnily moderní styl lyžování. Jako první by měla vzniknout nová sjezdovka na Skalce, která je v územním plánu. Pokud zastupitelé TMR potvrdí, mohla by se smlouva podepsat v září.

Ilustrační foto
Čachry na ministerstvu školství