Někteří přišli jen s jednou lucernou, jiní jich měli víc. „Obcházím svoje známé a každému dám po jedné lampičce," ukazovala tašku se sedmi lucerničkami Marie Horváthová. „Pro nás je Betlémské světlo už tradicí, letos si pro něj jdeme popáté, bereme s sebou vždycky vnoučata.

BETLÉMSKÉ SVĚTLO dorazilo do Liberce.

Ta pak mají radost, že jim doma bude svítit lampička se světýlkem z místa, kde se narodil Ježíšek," prozrazuje s úsměvem Emil Flink. Kdo nestihl přijít na nádraží, může si pro Betlémské světlo zajít například do kostela sv. Antonína na Sokolovském náměstí a to až do 24. prosince. Svíčky s plamínkem zažehnutým v místě narození Ježíše budou hořet i v dalších kostelích po celém Libereckém kraji.

Tradice rozvážení Betlémského světla vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do třiceti zemí světa. Poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se jeho rozdávání stalo součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. K nám se symbol přátelství a míru dostal až po pádu železné opony v prosinci 1989.

BETLÉMSKÉ SVĚTLO dorazilo do Liberce.