Přes pětaosmdesát filmových a televizních rolí má na kontě herečka Barbara Bouchet, která se narodila v roce 1944 v Liberci. Během včerejšího benefičního večera v kině Varšava ji mohli diváci vidět v jednom z nejslavnějších italských filmů 70. let Kalibr 9.

Film, který ovlivnil Tarantina

„Vybral jsem film Kalibr 9, protože z celé filmografie Barbary Bouchet je to nejvýznamnější film, který například ovlivnil režiséra Quentina Tarantina natolik, že se kvůli němu rozhodl stát režisérem," vysvětlil organizátor akce Petr Vondřich.

Benefiční večer, jehož výtěžek byl věnován spolku Zachraňme Kino Varšava na rekonstrukci baru Barandoff, byl spojený i s oslavou výročí blogu Jizerské ticho, který představuje zajímavé a aktivní lidi z kraje a jehož je Vondřich autorem.

Celý včerejší večer se v kině Varšava nesl v duchu Itálie, rozléval se drink negroni, jedly se jednohubky a diskutovalo se se skleničkou v ruce. „Na žádném pořádném aperitivu nesmí chybět drink negroni. A v každém pořádném negroni musí být Campari," řekl Vondřich. Liberec poprvé zažil pravé italské Aperitivo a navíc přítomní pomohli dobré věci, když v rámci vstupného přispěli spolku Zachraňme kino Varšava.

Návrat do rodného města

Barbara Bouchet byla sice přítomná pouze na promítacím plátně, ale i tak zanechala v divácích dojem. „Vůbec jsem ji neznala a už vůbec jsem nevěděla, že se narodila v Liberci. Ve filmu vypadá jako sexbomba a podle toho, co o ní říkali, měla asi dost zajímavý život," řekla jedna z divaček, která dorazila na projekci.

Slavná herečka se do Liberce vrátila před dvěma lety, kdy mohla poprvé od nuceného poválečného odsunu navštívit své rodné město.