Záštitu nad akcí převzali primátorka Statutárního města Liberec Martina Rosenbergová a velitel 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany plukovník Radek Černý.

Akce nazvaná „Týden s armádou" odstartuje už v pondělí 11. března v liberecké sportovní hale ASO Dukla.

„Ihned po slavnostním zahájení je pro děti libereckých základních škol připravena sportovně zábavná soutěž o ceny pod heslem Kdo si hraje, nezlobí," říká Radek Komoráš, projektový manažer z odboru komunikace a propagace MO ČR a zároveň hlavní moderátor akce. „Soutěžní klání bude probíhat ve svižném tempu a zcela pod taktovkou našich vojáků. A věřte, že pro ně připravili disciplíny, u kterých se pořádně zapotí, ale zároveň i pobaví."

V doprovodném programu pak nebudou chybět dynamické ukázky boje zblízka MUSADO, svoje umění předvedou vojenští specialisté na výcvik služebních psů a neuvěřitelné kousky se zbraněmi předvede i jednotka Čestné stráže AČR. Samozřejmě nebudou chybět ani liberečtí chemici, kteří neoddělitelně k Liberci patří, ale dorazí i další specialisté z vojenských útvarů a zařízení Armády České republiky.

Ale tím vším týdenní akce s Armádou České republiky teprve začíná. V dalších dnech se program přesune do Kasáren 6. října, kde bude pro děti mateřských škol, žáky a studenty základních a středních škol připraven populárně-naučný komponovaný program, ve kterém nebudou chybět vědomostní soutěže o ceny. Součástí programu bude také charitativní projekt na podporu dárcovství kostní dřeně „Armáda dává naději", kde se budou moci zájemci dovědět více informací od odborníků ze speciální mobilní jednotky ATOS z Ústřední vojenské nemocnice Praha.

Na Týden s armádou jsou zváni všichni, kdo fandí našim vojákům a chtěli by se o nich dovědět něco víc a nahlédnout tak pod pomyslnou pokličku jejich náročné práce. Vstup je zdarma a vítáni jsou všichni.

Akce trvá od 11. do 17. března 2013.

Jana Deckerová