Běžecká trasa bude označena po každém kilometru. Trasa maratonu je oficiálně proměřená (AIMS), je v rovině a vede historickým centrem města Drážďany (asfaltové cesty a cesty parkem, málo dlažby).

Běhu se každý rok účastní kolem osmi tisíc běžců a počet účastníků není omezen. Čas bude na všech tratích měřen pouze ChampionChip-em. Majitelé vlastního čipu nalepí svoji osobní Bar-Code-nálepku na označené pole formuláře nebo zapíší sedmimístné identifikační číslo čipu. Účastníci bez čipu zaplatí při rozdávání startovních čísel 30 euro zálohu za čip. Při vrácení čipu 23. října do 17.00 hodin bude závodníkům vráceno 25 euro. Po tomto čase je čip považován za zakoupený a jeho pozdější vrácení není možné.

Jazzový festival

Drážďany jsou město jazzu. Například v květnu se zde pravidelně již 40 let koná světoznámý dixielandový festival. A v listopadu, konkrétně od 2. do 15., jsou pak na řadě Jazzové dny. Předprodej vstupenek na Jazzové dny byl již zahájen a vstupenek letos není k dispozici tolik jako v jiných letech, protože se jednotlivé koncerty konají v komornější atmosféře. Na webových stránkách jazzových dnů najdete nejen program, ale i zvukové ukázky z tvorby jednotlivých interpretů. Vstupenky si tedy můžete zakoupit prostřednictvím internetového portálu, a v případě, že zaplatíte kreditní kartou a vytisknete si vstupenky doma, nemusíte platit čtyři eura poštovné. Většina koncertů se koná v Drážďanech, některé ale také v Žitavě, Zhořelci, Míšni či v Pirně.

13. Dresden Marathon

termín konání: neděle 23. říjen, 9.30 16.00 hodin (každoročně předposlední říjnová neděle)
start: ulice Ostra-Allee/Devrientstraße (600 m od Zwingeru), organizační kancelář (výdej startovních čísel) kongresové centrum Congress-Center Dresden (Ostraufer / Ecke Devrientstraße)
cíl: MARITIM Hotel Dresden (asi 200 m od startu)
účastnický poplatek: 9 - 55 euro (podle trasy)
více na: www.dresden-marathon.com/ (CZ / EN / DE)
Na internetové stránce najdete startovní řád v češtině a další informace.
Jazzový festival

Jazztage in Dresden

termín: 2. - 15. listopadu na různých místech v Drážďanech, Žitavě, Zhořelci, Míšni a Pirně
Více najdete na: www.jazztage-dresden.de (informace, zvuková ukázky a program)

Vstupenky zakoupíte: www.dresdenticket.de/index.php/tickets/events/jazztage-dresden