Například ráno se tu začíná čerstvým celozrnným chlebem a domácím bylinkovým tvarohem. Odpoledne jsou hosté hýčkáni vybranými druhy čaje a kávy a keksovými koláči. Večer si mohou vybrat mezi dvěma biovitálními menu. Všechny přísady a nápoje pocházejí z kontrolovaného biologického zemědělství.

V hotelu Helvetia však bio-nápady nekončí jen u potravin. Na zdravé bydlení je zaměřeno i ubytování. Nábytek je z přírodních materiálů, v pokojích je redukován elektrosmog, z kohoutku teče osvěžující voda Grander. Hosty tady rozmazluje přírodní léčitel masážemi a mnoha dalšími procedurami. K relaxaci zve i hotelový park či okolní příroda, tedy blízké Labe a Národní park Saské Švýcarsko s Labskými pískovci.

Kneippova lázeňská kúra stále funguje

Bad Schandau je také jedním z největších kneippovských lázeňských míst v údolí Labe. Již za života Sebastiana Kneippa mělo lázeňskou léčebnu, kde se řídili jeho principy způsobu života a léčby, spjatého s přírodou. Pobyt zde tak může být dovolenou plnou pohody nejen díky místním lázeňským zařízením, ale také díky zvláštní atmosféře lázeňského parku. V něm se ještě částečně zachoval stromový porost z 19. století. Toto místo navíc nabízí architektonické perly, mezi něž patří termální lázně Toskana se solankovým bazénem a s extra slaným odděleným bazénem. Tady mohou hosté relaxovat při liquid-soundu, hudbě, která je speciálními reproduktory vedena do bazénů. Zdravou koupel ve slané vodě podporují i světla a barvy promítané na strop, nebo také uvolňující masáže a další procedury.

Drážďany můžete doslova „prosupět“ ve slavném trabantu

Vytáhnout sytič, nastartovat a odfrčet… Kdo se chce projet trabantem, potřebuje občas dost času, zato si ale užije nefalšovanou nostalgickou atmosféru bývalé NDR.

V Drážďanech mohou (n)ostalgici podniknout okružní jízdu tímto kultovním autem po městě v rámci Trabi Safari.

Nejprve budou zasvěceni do tajemství „tráboše“ a jeho čtyřstupňového řazení, pak s 26 koňskými silami a 30 kilometry v hodině „prosupí“ centrem Drážďan. Vpředu jede průvodce a pomocí vysílačky vypráví o pamětihodnostech města jako je Zwinger nebo Frauenkirche.

Trasa vede mimo jiné mnoha parkovými areály, kolem vily Blasewitz a zámků na Labi. Na programu je také nejstarší městská čtvrť v Drážďanech Loschwitz.

Účastníci safari si vyslechnou i mnoho historek a anekdot o zemi a lidech. Při výletu trabantem zažijí město z vlastní perspektivy. Po okružní jízdě obdrží všichni, kdo se jí zúčastnili poprvé, ještě osobní řidičský průkaz k jízdě trabantem.

Hornická Stříbrná cesta s vůní tradice

Stříbrná cesta dokumentuje dlouhou tradici hornictví v Sasku. Je dlouhá 230 kilometrů a vede přes Krušné hory ze Cvikova až do Drážďan. Centrem je město Freiberg, které zná většina návštěvníků především díky jeho dlouhé hornické tradici. V této oblasti je možné navštívit velký počet báňských závodů a sléváren, neboť z mnoha někdejších dolů se stala muzea.

Více než 200 kilometrů hornických naučných stezek pro návštěvníky znovu oživí historické obyčeje a ukáže osm století hornické tradice. Četné akce po trase je poučí o starých řemeslných technikách a ukážou, jak po staletí pracovali například kováři a obuvníci. Na Stříbrné cestě hrají vedle hornictví důležitou roli samozřejmě i umění, kultura a náboženství. Cestu návštěvníků lemuje mnoho pozdně gotických chrámů, také je možné navštívit renesanční stavební díla a více než 30 muzeí.