Ondřej Červinka - náměstek primátora

Tento rok byl pro město Liberec velice náročý. Navzdory všem problémům, které letos provázely přípravy jedné z největších akcí, jež se kdy pod Ještědem uskuteční, jsme dokončili výstavbu areálů MS Liberec 2009 tak, jak bylo do konce tohoto roku nezbytné.

Vedle mnoha jiných investičních akcích jsme úspěšně zvládli první etapu rekonstrukce Lázní Františka Josefa I.

Dokončení střechy a dalších nejdůležitějších částí, které pro svůj havarijní ohrožovaly celou budovu, je skutečným úspěchem ve velmi krátkém čase.

Nyní již mohou staré lázně pokračovat do dalších etap své rekonstrukce.

Také rok 2008 bude ve znamení budování a změn. Hned na začátku roku bude v prostorách bývalého parlamentu otevřena galerie, která vznikne přestěhováním malé výstavní síně.

Změny dozná v následujícím roce lokalita Lidových Sadů. Její oživení je cíl rozvojového projektu, určeného pro tuto snad nejkrásnější část našeho města.

Samozřejmě bude pokračovat výstavba spojená s mistrovstvím světa v klasickém lyžování, kdy například Liberec, jako pořadatelské město, získá více jak dvě stovky nových bytů či datovou optickou síť.

To vše a mnoho dalšího lze vybudovat jen díky dotacím, které do Liberce plynou.

Snad se nám také v následujícím roce podaří zahájit výstavbu nové tramvajové linky.

Do přicházejícího roku 2008 přeji všem Liberečanům a nejen jim, hodně úspěchů nejen v profesním životě, ale předně v osobním.

Také bych popřál mnoho trpělivosti, protože naše město prochází v těchto letech velkou proměnou. Cílem je moderní a krásný Liberec, na který budou jeho občané hrdí.

Přemysl Sobotka - předseda Senátu ČR

Za úspěch tohoto roku považuji sestavení vlády a nastartování reforem, které jsou pro naši zem nevyhnutelně nutné. Věřím, že i v roce 2008 se podaří pokračovat v nastalém reformním tempu, což po nás požaduje i Evropská unie.
Čtenářům Deníku přeji do nového roku mnoho úspěchů, zdraví, štěstí a spokojenost s informacemi, které od Deníku očekávají. Stejně tak i rozvážnost, aby každou informaci zvážili.

Petr Skokan - hejtman Libereckého kraje

Před demokratickými změnami roku 1989 jsme od nového roku nikdy neočekávali žádnou změnu. Nyní je situace přesně opačná, kdy každý rok nese změny jak v osobním, tak veřejném životě a jiný nebude ani rok 2008. Věřím, že i přes některé negativní změny, vždy převažují změny pozitivní.
Příští rok je rokem přestupným. Přeji proto čtenářům Deníku, aby tento den navíc využili ke své radosti a vnitřní pohodě.

Martin Půta - starosta Hrádku nad Nisou

Myslím, že milníkem roku 2007 je pro Hrádek nad Nisou, a nejen pro něj, vstup České republiky do Schengenského prostoru.
V roce 2008 vidím jako jeden z hlavních cílů rekonstrukci města. Předně pak rekonstrukci horního náměstí a dokončení kanalizace.
Do nového roku 2008 přeji samozřejmě štěstí a zdraví, a také, aby každý pomohl vytvořit vše pro lepší život v našem okolí.

Michael Canov - starosta Chrastavy

V roce, který právě končí, se nám v Chrastavě podařilo dokončit rekonstrukci základní školy, kde byla právě úspěšně dovršena kolaudace. To považuji za skutečný úspěch a důležitou věc.
V roce příštím, pokud uspějeme při získávání dotací, začne, jak doufám, rekonstrukce kulturního centra města.
Do nového roku přeji splnění všech přání a posun v osobních životech i životech obcí zase o krok dál.

Václav Honsejk - starosta Křižan

Křižany jsou obec, která jde postupnými krůčky stále kupředu tak, jak to situace umožňuje. Považuji proto za jeden z větších místních úspěchů rekonstrukci komunikace, která již byla ve velmi špatném stavu.
Do příštího roku jdu s cílem vybudovat v obci kanalizaci, která zde schází.
Do nového roku přeji hodně pohody, radosti a hlavně klid sami pro sebe, který se v dnešní době nedostává.

Jiří Miler - starosta Českého Dubu

Při ohlédnutí za rokem 2007 nemohu nevzpomenout oslavy 650 let města Český Dub. Toto výročí nám ukázalo majestátnost a historickou kontinuitu našeho města.
Samozřejmě i v roce 2008 chceme pokračovat v trendu rekonstrukce a doufám, že dokončíme projekt kulturního domu.
Do nového roku 2008 přeji nám všem, aby ona magická osmička české země znamenala jen změny k lepšímu.

Petr Pávek - starosta Jindřichovic p. S.

Dnes již téměř minulý rok 2007 přinesl Jindřichovicím snad to nejlepší co mohl, a tím je mnoho nových miminek. Z toho mám skutečně velkou osobní radost.
Do roku příštího plánuji, že se nám zde podaří vybudovat další ekologické nízkonákladové domy a přijmout do Jindřichovic pod Smrkem nové obyvatele.
Všem obyvatelům Libereckého kraje, a Jinřichovičákům pak obvzlášť, přeji do nového roku 2008 hodně spokojenosti a hlavně ať mají důvod k hrdosti na obce, města a vesnice, ve kterých se svými rodinami žijí.

Jiří Horák - starosta Hejnic

V roce 2007 máme za sebou skutečně velký úspěch. Tím je získání dotace ve výši osm a půl milionu korun, pomocí které jsme mohli nastartovat výstavbu patnácti nových bytů.
S tím souvisí také cíl do roku 2008, ve kterém tento projekt dojde jistě svého cíle, ale samozřejmě je zde ještě mnoho dalších úkolů, jejichž cílem je vylepšení Hejnic.
Do nového roku přeji všem lidem stabilní práci, štěstí a zdraví. Přeji také trpělivost s námi politiky, a to nejen na komunální úrovni, ale hodně trpělivosti také s politiky na úrovni celostátní.

Dan Ramzer - starosta Frýdlantu v Čechách

V roce 2007 jsme dle mého názoru velice dobře zvládli oslavy roku Albrechta z Valdtejna. Dokončili jsme rekonstrukci školy, ale také radničního náměstí a mnoho dalších věcí.
Cíle máme v roce 2008 nemalé. Chceme zrekonstruovat například náměstí, ale také městské koupaliště a několik budov. To vše je však závislé na dotacích.
Do nového roku 2008 přeji obyvatelům Frýdlantu i Liberecka hodně štěstí, zdraví a odvahu, aby se nenechali pobláznit mnohdy tendenčními zájmy. Jediná ruka, která pomůže, je ta na vašem rameni.

Antonín Samek - starosta Hodkovice

Za úspěch minulého roku považuji rozjetí projektu výstavby sportovní haly. Hodkovice nad Mohelkou mají v současné době halu, kterou musí pravidelně kontrolovat statik a její stav je více než žalostný. Zastupitelé odsouhlasili záměr nové výstavby a nyní se rozjíždějí přípravné práce.
Jeden z cílů, které vidím do roku 2008, je zainvestování pozemků pro plánovanou výstavbu rodinných domů.
V lokalitě, která je pro výstavbu určená, má postupně vyrůst stovka domů, což je velice významné pro celé naše město.
Již nyní je zhruba padesát procent parcel obsazeno, což mě jako starostu těší.
Do roku 2008 přeji všem hodně štěstí, zdraví a hlavně osobního zklidnění, které je v dnešní uspěchané době čím dál více vzácné.
Každý z nás by si měl udělat čas jen sám pro sebe, a také pro své blízké.