Možná je to nekonečný boj, ale co tak využít talentu druhých ve prospěch celku?

Jak i případ patnáctimilionové dotace ukazuje, obrat ministerstvo ve velkém je prakticky mnohem jednodušší, než ukrást rohlík v obchodě.

Ke vší smůle o patnáct milionů korun přišlo právě ministerstvo pro místní rozvoj, které pod vedením dobrého vojáka Čunka si na dotace z Evropské unie ne a ne sáhnout. Co to tedy udělat tak, že využijeme přirozeného talentu pánů Řičáře a Péťi. Osobně jsem zastáncem toho, že by to měli být právě oni, kdo by měli za Českou republiku zajišťovat bruselské peníze.

Ano, je zde sice riziko, že při transportu z Bruselu do České republiky cestou záhadně jisté množství někde sublimuje, ale to nic nemění na tom, že jejich schopnosti přinesou jistě víc, než zmizí.

Jen si představte co takový člověk, který napálí nejen sdružení měst a obcí, ale také ministerstvo, musí všechno dokázat.

Umíte si představit, že v roce 2005, kdy je internet plně dostupné médium, a to hned několika způsoby, nejdřív přesvědčíte starosty, že nutně potřebují nejen oni, ale i celá země veřejné budky s internetem, pak zajistíte, aby na takovou blbost dalo ministerstvo 15 milionů a nakonec ani nemusíte nikomu nic vracet.