Jak jste pokročila ve svém boji proti zadlužování města Liberce paní zastupitelko?

Nepodpořila jsem v hlasování žádný z projektů, který by přinesl další zadlužení města.

Které hlasování to bylo například v poslední době?

Například další půjčka v souvislosti se světovými poháry, které předcházejí Mistrovství světa.

Každý den v centru kličkuji po rozbitých chodnících. Co jste udělala pro lepší komunikace?

Konkrétní projekt, který byl i součástí našeho volebního programu, je křižovatka u Kauflandu. Nyní se tam již staví semafory, které mají přispět k větší bezpečnosti silničního provozu. Dopravu a komunikace se snažíme vylepšit přes výbor dopravy, kterému předsedá náš zástupce Jiří Bělohlávek.

Stále to však není nic moc …

Problém komunikací je každodenní problém všech Liberečanů. Koalice však často podporuje projekty, které jsou spíš podporou jistých lobby, a to na úkor občanů.

A jaké jsou vaše výsledky na poli transparentnosti města?

Mezi své základní priority působení v zastupitelstvu města Liberce řadím druhou vlnu optimalizace školství, které se týká mateřských a základních škol. Chci maximálně předejít neuváženému rušení škol, ke kterému došlo v první vlně městské optimalizace.

Kde podle vás došlo při první vlně k chybě, které se nyní musí město vyvarovat?

Domnívám se, že analýza, která vedla k první vlně optimalizace a rušení základních a mateřských škol, byla vedena hlavně ekonomickými zájmy vedení města. Tento přístup byl podle mého názoru k systému školství v Liberci poněkud macešský.

Co dalšího chcete tedy dělat jako zastupitelka města Liberce?

Za velice podstatné považuji hlídat výdaje a celou situaci okolo Mistrovství světa v klasickém lyžování. Samozřejmě chci využívat všechny dostupné kontrolní mechanismy v této věci.

Proč?

Zatím stále nemám důvěru v nový organizační výbor a celá kauza je stále nevyjasněná. Mám pocit, že některé předkládané informace jsou účelově vybrané.

Příští rok nás čekají volby do zastupitelstva Libereckého kraje, budete kandidovat?

Kandidaturu v krajských volbách zvažuji. Mám plnou podporu strany, ale doposud jsem se nerozhodla. Na překážku je zde mé, již dost značné, časové vytížení.Podpořila jsem zveřejňování dokumentů zastupitelstva a průběhu mimořádného zasedání okolo MS Liberec 2009.