Takové hlasy a náměty zazněly na pondělním Večeru se starostou, kam si Michael Canov pozval jediného zájemce o pronájem areálu koupaliště. Ten tak poprvé veřejnosti představil svůj projekt.

„Přišlo poměrně dost lidí. Projekt se jim líbí. Vadí jim však, že by Chrastava definitivně přišla o koupaliště. Navrhovali proto zachovat u kempu alespoň malý bazén. S tím ale nový nájemce nepočítá,“ uvedl starosta Chrastavy Michael Canov.

Město nyní nemá příliš na výběr. Do provozu koupaliště vynakládalo ročně kolem sto tisíc korun a na kompletní rekonstrukci nezbývají peníze. „Raději koupaliště pronajmeme, než abychom ho nechali chátrat,“ dodal starosta.

Lidé rozhodnou v anketě

Konečné rozhodnutí o osudu koupaliště nechá město na samotných obyvatelích. „Na podzim připravujeme anketu, ve které se budou moci k novému projektu vyjádřit,“ sdělil Michael Canov.

Závěrečné slovo pak bude mít rada města a zastupitelstvo, které o dlouhodobém pronájmu rozhodne na základě výsledků ankety.

Zůstane jen brouzdaliště

Případný nájemce Vlastislav Funk chce bazén vybagrovat a na jeho místě zřídit plochy pro sportovní vyžití. Vzniknout zde má i brouzdaliště pro děti.

„Areál je ale potřeba nejprve zrekonstruovat. Přilehlá budova je dost zchátralá a celý pozemek je zanedbaný,“ řekl Vlastislav Funk.

Koupaliště mělo potíže s hygienou

Koupaliště zůstalo uzavřené už v loňském roce. Kvůli znečištěné vodě mělo problémy s hygienou. Chrastavským tak zbývá možnost koupání v nedalekých rybnících. Jeden z nich by radnice ráda využila v budoucnu jako přírodní plovárnu.