„Výročí si připomínáme různými akcemi již od poloviny roku, ale ta hlavní nás čeká v pátek 28. září. Od rána budou probíhat trhy, vystoupení různých souborů, je připravena pohádka pro nejmenší. Po obědě projde městem průvod, v jehož čele pojede na svém koni Karel IV. s družinou,“ uvedl českodubský starosta Jiří Miler.

Na uskutečnění programu oslav výročí se podílí velké množství zájmových sdružení a spolků působících v Českém Dubu.

„Je moc dobře, že se lidé ve městě umí bavit svou činností. Kromě již velmi známých souborů, jakými jsou například pěvecké soubory Horačky, Canzonetta, Jizera nebo taneční soubor Elév, proběhne přímo na náměstí od 17 hodin Svatováclavská veselice, na které vystoupí místní kapely ze současnosti, ale také z dávné minulosti. Myslím, že se máme na co těšit,“ doplnil Jiří Miler.

Na závěr je připravená ohňová show a host večera Aleš Brichta. Během celého dne bude na náměstí probíhat řemeslný trh.

„Zastupitelé vyčlenili na oslavy sedmdesát tisíc korun, podstatně větší částkou se podílejí na oslavách sponzoři a za to jim patří velký dík. I díky tomu naše město zase jednou pořádně ožije. Další milá překvapení nás ale čekají ještě v pátek 30. listopadu, kdy proběhne definitivní konec oslav,“ uzavřel Jiří Miler.