„Setkání se psy v terénu může někdy skončit ne zrovna příjemně. Většinou se jedná naštěstí jen o drobná poranění končetin a zničené oblečení. Ale v některých případech, zvláště u větších plemen psů, dochází i k vážným zraněním. Ty řešíme jako pracovní úrazy,“ uvedla mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy Soňa Hendrychová.

K poslednímu případu došlo na Frýdlantsku, kde pracovnici odečtové služby pokousal pes. „Bylo to drobné poranění ruky. Majitel psa naštěstí odvezl ihned napadenou ženu do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Vedení společnosti proto rozhodlo nenechat nic náhodě a zajistit pro své zaměstnance speciální školení. Od odborníků se naučí, jak se chovat v případě napadení psem.

„Naši zaměstnanci také shlédnou instruktážní film, kde jim odborníci vysvětlí chování psů s ohledem na rasu a představí různé situace. V praktické ukázce vidí možnosti obrany. Účastníci si sami mohou zkratové situace v rámci kurzu vyzkoušet,“ řekla Soňa Hendrychová s tím, že školení má vést hlavně ke snížení počtu úrazů způsobených právě psy, a to nejen bojovými plemeny.