Vnitřní pasáže budou kombinovat současnou architekturu 21. století a zároveň i prvky příznačné pro období takzvané první republiky.

Interier bude zdobit materiál z tmavého dřeva, litiny či betonu. Tvary budou spíše zaoblené a měkké. Deníku to řekl architekt Václav Červenka, který je autorem nové podoby obchodního centra.

„Zaoblené tvary mají v návštěvnících navodit pocit uvolněnosti. Zajímavé je i použití litinových prvků, na které se v dnešní době už téměř zapomíná,“ dodal Václav Červenka.

Symbolem nákupního centra a dominantou interiéru se má stát třináct metrů vysoký a dva metry široký vodopád. Ten bude umístěn v hlavní pasáži (na snímku v pozadí).

S padající vodou se setká návštěvník obchodního centra také na dalším náměstí, kde vyústí lávka od parkovacího domu. Na ploše 16 metrů čtverečních zde bude padat ze 78 kohoutů déšť.

Přestavbu stávajícího centra zahájí na jaře příštího roku vlastník objektu, společnost ING Real Estate. Na všechny práce již společnost získala veškerá potřebná stavební povolení.

V současné době probíhá v jižní části areálu výstavba parkovacího domu. Ten má být hotový letos na podzim. Poté se stavbaři přesunou na nynější horní parkoviště.

„To se celé uzavře a na jeho ploše vznikne zcela nová část obchodního centra a další, tentokrát podzemní parkoviště,“ popsala mluvčí společnosti Renáta Kodadová.

Rozšířené centrum chce společnost otevřít v říjnu příštího roku. Nový komplex bude mít dvojnásobnou velikost. Počet parkovacích míst se zvýší ze stávajících 1 200 na 1 800.

V novém komplexu naleznou návštěvníci přes sto padesát obchodů, osmi sálové multikino pro dvanáct set diváků, restaurace, kavárnu se zahradní terasou na střeše a další zábavní prostory.

Projekt přestavby počítá i s vyřešením dopravní situace při příjezdu k Nise. Křižovatku v ulici České mládeže nahradí kruhový objezd. Zároveň se zvýší intervaly na lince kyvadlové dopravy.