„Podle našich informací a vyjádření zasahujících hasičů novináři při zásahu nepřekáželi, ani mu nijak nebránili,“ uvedla tisková mluvčí Hasičské záchranné služby Libereckého kraje Iva Michalíčková. „Naši muži zasahovali uvnitř objektu, kde žádní novináři nebyli, a nikdo z hasičů na místě nezaznamenal, že by mu jakkoliv překážel kterýkoliv novinář,“ dodala mluvčí.

Policejní ředitel Miroslav Dvořák se k věci nechce příliš vyjadřovat. „Zatím probíhá v celé věci vyšetřování, které by mělo ukázat, jak se celá situace seběhla,“ přiblížil aktuální stav Miroslav Dvořák. „Nerad bych předjímal jakékoliv stanovisko, dokud neskončilo vyšetřování,“ podotkl policejní ředitel.

Přítomní novináři na svých výpovědích trvají. „Už jsem slyšel několik verzí a jedna mi přijde hloupější než druhá,“ uvedl reportér Deníku Jan Široký. „Podle původní verze měl Emanuel Bořánek bránit záchranářům v jejich práci, což je samozřejmě nesmysl, ale také jsem slyšel, že jsme se s dalšími kolegy pokoušeli vstoupit do domu, kde zasahovali záchranáři a za nejkurioznější verzi považuji, že jsme onoho policistu provokovali. Věřím, že toto je dílem lidové tvořivosti. V opačném případě by to podle mého názoru byla jasně křivá výpověď se všemi následky. Věřím, že si policie nezapomněla zajistit záběry z kamer Městské policie Liberec,“ poznamenal k sobotnímu incidentu libereckého policisty Jan Široký.

Podle informací Deníku policisté provádí výslechy obyvatel domu, ve kterém došlo po úniku plynu k otravě.

Další novináře, kteří byli na místě přítomni, policie doposud ve věci nevyslechla.

Inspekci ministra vnitra zatím policie nepředala vyšetřovací spis, který popisuje okolnosti, za jakých byli dva novináři zadrženi, přičemž vůči jednomu z nich policista zakročil pomocí násilí.