Jsem známý nesportovec, ale musím uznat, že se skláním před nasazením fotbalistů Slovanu. On totiž již odlet z Pardubic měl své důvody. Tak například letadlo (které první pro ně mělo přiletět a nedoletělo), prostě na Ruzyňské letiště nesmí, neb nesplňuje příslušné normy leteckého provozu. I další letadlo či snad letadla, která měla pro fotbalisty přiletět, nedorazila. Jak jsem poznamenal v jednom z nočních telefonátů se zvědem na místě. Fotbal, nefotbal, mě už by do toho letadla nikdo nedostal.


Budou nová koupaliště, a možná i v centru

Místo zbourané textilany bude velké, moderní, nekonvenční, úžasné, skvělé, obdivované a hojně navštěvované obchodní centrum. Teda možná.

Jak jsme také psali tento týden, začátek výstavby se opět pousouvá, o něčem se dokola jedná a zbořeniště Textilany je vytrvale stejné, bez jediné změny. Nevím, třeba už je doba jiná, ale když si tak zavzpomínám, nevznikaly takto podobně slavné liberecké díry? Nejdříve velkolepé oslavy, neméně velkolepé plány, nikterak skromné budoucí projekty, pak se sem a tam něco zbourá, udělá se velká díra do země a tím to končí. Držím palce městu Liberci, aby si z něj v tomto případě investor neutahoval tak, jak to v našem regionu bylo již víckrát.

Král je mrtev, ať žije král!

Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009. Roman Kumpošt bude 26. července „odejděn“ z funkce prezidenta (zatím to je neoficiální informace). Důvod? Ten nebyl prakticky oficiálně nikdy vyřčen. Proč mám pocit, že je zde něco shnilého?