„Liberec proměnil průmyslovou zónu v obchodně průmyslovou již před dvěma lety. Nyní do její výstavby nezasahuje,“ uvedl náměstek primátora pro rozvoj Ivo Palouš. V současnosti se v zóně dokončují nové silnice a vydávají stavební povolení pro průmyslovou část.

Novou zakázku v rámci zóny Sever pak získal liberecký Dopravní podnik. „Připravujeme linku pro Globus. Bude jezdit v pravidelných třiceti a od pátku do neděle pak dvaceti minutových intervalech,“ sdělil ředitel Dopravního podniku Jiří Veselka. Autobusy budou mít pouze tři zastávky – Fügnerovu ulici, Šaldovo náměstí a pak až přímo Globus.

Velká očekávání budí nově budovaný hypermarket Globus mezi zaměstnanci libereckých hypermarketů. Ti se netají tím, že budou v případě vyšší platové nabídky přemýšlet o změně zaměstnavatele. Globus slibuje, že zaměstná až 450 pracovníků.

Podle žádostí o stavební povolení pak lze usuzovat, že v zóně vyroste nová provozovna MSV Systems, která slibuje padesát až šedesát míst pro strojní dělníky, a logistické centrum VGP Park Liberec. Další společnosti svá jména tají, sdílný není ani hlavní investor mladší z libereckýchprůmyslových zón Investorsko – inženýrská a. s.

Podle dříve zveřejněného harmonogramu by měla být dokončena místní infrastruktura již koncem července. To je zárověň termín, do kterého investor přislíbil její zaplnění.