Primátor Liberce Jiří Kittner je ochoten ustoupit ze svého odmítavého stanoviska. Pověřil ředitele dopravního podniku, aby zpracoval možné varianty pozdějšího provozu. Noční autobusy nebudou sice jezdit v pravidelných intervalech, ale odjezd posledních by se mohl posunout k půlnoci či jedné hodině ranní.

„Do čtrnácti dnů spočítáme několik variant, a pak nabídneme tyto možnosti primátorovi,“ uvedl ředitel Dopravního podniku města Liberce Jiří Veselka. Přislíbil, že budou hledat i ve vlastních rezervách. „Konečné rozhodnutí je ale na zastupitelstvu,“ připomněl Veselka.

Primátor Jiří Kittner připustil, že by posunutí odjezdu posledních spojů byl ochoten podpořit. Ovšem na linky jezdicí pravidelně celou noc názor nezměnil a zůstává jejich odpůrcem. „Budeme zvažovat posunutí posledních odjezdů i během všedních dnů,“ sdělil primátor.

Zdůraznil, že pozdější odjezdy si kromě finančních prostředků vyžádají i zajištění ochrany řidičů. V neposlední řadě pak dopravní podnik bude muset vyřešit otázky personální, aby u zaměstnanců nepřekračoval zákoník práce.

Noční spoje byly předvolebním tématem všech libereckých politických stran. Koalice se nyní jimi začala vážně zabývat.

Sdělte nám svůj názor… můžete hlasovat v anketě, kterou naleznete na úvodní stránce vpravo dole.