Zákoník práce totiž neumožňuje nařídit práci ve dnech pracovního klidu. Zaměstnavatel se o tom může s lidmi pouze dohodnout, a to buď přímo nebo přes odbory. Pokud k dohodě dojde, zaměstnanci za tento mimořádný výkon náleží příplatek ve výši 10 procent průměrného výdělku.

„Práci v sobotu nelze nařídit. Jsou zde určité výjimky, třeba naléhavé opravné práce, nakládání, vykládání nebo práce v dopravě, zdravotnictví, kultuře, sportu a tak podobně,“ podotkl Milan Šubrt z Asociace samostatných odborů.

„U nás je to v rámci pravidel. V sobotu se půjde do práce, ale samozřejmě po náležité dohodě s odbory,“ uvedl Zdeněk Okleštěk z firmy Denso Manufacturing Czech.

„My to takovouhle výměnou neřešíme. Vyrábět budeme i v pondělí,“ sdělil naproti tomu ředitel společnosti Groupo Antolin Petr Papánek.

Pokud firma nařídí práci v sobotu, doporučuje Milan Šubrt zaměstnancům obrátit se na odbory nebo zpětně dojít na Inspekci práce, která kontroluje dodržování zákoníku práce.

Pokud zjistí nedodržení, může firmě uložit pokutu až do výše 2 milionů korun.

„Takováto výměna je výhodná především pro zaměstnavatele. Proto by se měl s lidmi dohodnout a zaplatit příplatek podle zákoníku nebo dokonce připlatit ještě něco navíc jako motivaci. Zaměstnanci jim totiž tímto vycházejí vstříc,“ dodal Milan Šubrt.