Přijímací řízení do prvního ročníku nižšího stupně šestiletého gymnázia (třída tercie) proběhne 15. května, a to formou pohovoru s vedením školy, při kterém žák předloží vysvědčení ze základní školy. Výhodou budou i předložené diplomy a ocenění ze soutěží.


„Znalosti základů anglického nebo francouzského jazyka nejsou podmínkou,“ upozornil ředitel školy Zdeněk Krabs.


Přijímací řízení do prvního ročníku vyššího stupně šestiletého gymnázia (třída kvinta) bude probíhat formou krátkého ústního pohovoru. Uchazeč předloží i výsledky testů CERMAT a výstupní hodnocení ze základní školy. Termín přijímacího řízení je stanoven na 3. května.


Doplňovací přijímací řízení do ostatních ročníků proběhne individuálně formou krátkého ústního pohovoru z anglického nebo francouzského jazyka.


Ke čtyřletému studiu Pedagogického lycea se mohou hlásit žáci, kteří předloží výsledky testů CERMAT a své výstupní hodnocení. Budoucí studenti předvedou 15. května své schopnosti a dovednosti v rámci individuálního vystoupení, které si předem připraví.


Forma vystoupení závisí na volbě uchazeče. Mohou předvést například hru na hudební nástroj, zpěv či přednes. Současně se zúčastní i pohovoru. Škola nabízí do tohoto oboru třicet volných míst.


Podrobnosti o vyplnění přihlášek ke studiu naleznou zájemci na internetové adrese www.issboj.cz.