Letoun se zřítil na střechu budovy ve městě Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku. Podkrovní byt, který byl jednou z pěti bytových jednotek v domě, následně zachvátil požár. Hasičům se již podařilo plameny dostat pod kontrolu.

Pravicový extremista Stephan Balliet u soudu v německém Magdeburgu
Výjimečný proces. V Německu začal soud s útočníkem na synagogu v Halle

Zástupce velitele místních hasičů Robert Meyboom sdělil, že zemřeli zřejmě oba členové posádky letounu. Třetí obětí je podle policie žena, která v domě bydlela. Deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) s odvoláním na starostku Weselu napsal, že se jednalo o matku samoživitelku, jejíž dvouletá dcera byla z bytu zachráněna s lehkými poraněními.

V blízkosti nehody byl nalezen nouzový padák, který patrně sloužil jako brzda při přistávání. Policie vychází z toho, že pochází z havarovaného letadla. V letounu bylo místo pro dvě osoby.

Bojovníci afghánského Tálibánu, ozbrojenci - ilustrační foto
Afghánka zabila dva bojovníky Tálibánu. Pomstila se za vraždu rodičů

Stroj odstartoval z letiště v nedalekém městě Marl. Deník Rheinische Post s odvoláním na očité svědky uvedl, že před zřícením se letadlo srazilo s horkovzdušným balónem. Tato informace se však dosud nepotvrdila. WAZ s odvoláním na jiné svědky napsal, že letoun se před dopadem na zem rozpadl ve vzduchu.