Třetí výzva se jmenuje: „ Zbavte se úzkosti a napětí “. 

Už ve třicátých letech dvacátého století věděl světoznámý britský lékař Edward Bach, jaké blahodárné účinky bude mít aromaterapie a měl pravdu. Dopřáváme si ji v lázních, ale k odbourání stresů a úzkosti si ji můžeme užít i doma.

Šéfredaktorka magazínu Deníku Bohumila Čiháková doporučuje to nejlepší ze speciálu magazínu Zdraví. Přečtěte si jako první!
Koronavirus zvládneme. Přežije ho ale vaše rodina?

„Bylinné esence používám v koupeli. Ponořím se do lázně s bylinkami a vůni levandule s heřmánkem nechám vstoupit do celého těla. Dobrou zkušenost s nimi mám i u dětí – po koupeli jsou klidnější a dobře spí“, doporučuje šéfredaktorka magazínu Zdraví Bohumila Čiháková.  

V našem článku se dozvíte, v čem vám aromaterapie pomůže, jak jednoduše zklidníte pomocí bylinek vaše pocuchané nervy a proč nad přírodou nemáme lámat hůl. 
 
Bohumila Čiháková zároveň připojuje výzvu: “Pokud máte recept, jak si bylinkové kapky nebo lázeň připravit, ať už vlastní nebo vašich babiček, budeme moc rádi, když nám ho prozradíte a pošlete na můj mail. Rádi je, i anonymně, pokud si to budete přát, budeme sdílet s dalšími čtenáři Deníku. Můj mail je Bohumila.Cihakova@vlmedia.cz. Na vaše recepty se budu těšit.”

psychologický dopad karantény může být rozsáhlý a může mít za následek celou řadu duševních problémů od úzkosti a hněvu až po poruchy spánku, deprese a posttraumatickou stresovou poruchu.
Nepoddávejte se strachu. Prozradíme, jak bojovat proti špatným pocitům

Více rad a doporučení pro zachování klidu a zdravého rozumu pro vás přinášíme v podrobně zpracovaném tématu: Nebojte se strachu. 

Magazín Zdraví.Zdroj: Deník

Speciál magazínu Zdraví s podtitulem Strach: Jak ho zvládnout vychází jako vložená příloha tištěného Deníku ve čtvrtek 23. dubna a bude k dostání ve všech běžných prodejnách novin.

Pokud nechcete čekat do příštího čtvrtka, můžete si 3. článek věnovaný tomuto tématu přečíst již nyní ZDE: Uzdravte se vůní.