Počet hospitalizovaných s koronavirem se v porovnání s uplynulými dny téměř neměnil, v nemocnicích bylo k neděli 28 takových pacientů, z toho šest ve vážném stavu. 

Za uplynulých sedm dnů připadá v zemi na sto tisíc obyvatel zhruba 15 nakažených, stejně jako v předchozích čtyřech dnech. Nejhorší situace zůstává v Praze, kde za poslední týden odhalily testy 42 nových případů nákazy na sto tisíc obyvatel. Naopak nejlepší je v Olomouckém kraji s pěti případy na sto tisíc obyvatel.

Očkování proti covidu-19 je možné podstoupit bez registrace  v Praze na hlavním nádraží a v obchodním centru Chodov.
Ze čtyř milionů očkovaných se nakazily jen čtyři tisíce, řekl Vojtěch ke covidu

Mezi okresy má nejvyšší počet nakažených na sto tisíc obyvatel za sedm dní okres Plzeň-sever, a to téměř 50. Okres Plzeň-město jich vykazuje 48. Následuje hlavní město se 40 případy a Plzeň-jih s 39.

Od začátku epidemie se v Česku covidem-19 prokazatelně nakazilo přes 1,671 milionu lidí, z toho 98 procent se uzdravilo a 30.338 lidí zemřelo. Od začátku července přibylo do statistik zatím šest případů úmrtí lidí s prokázaným covidem. Za shodné období v červnu to bylo šest desítek případů.

Laboratoře v neděli provedly na šedesát tisíc testů, přibližně o 5000 méně než před týdnem. Pozitivita u preventivně testovaných lidí klesla na 0,09 procenta, u epidemiologické indikace testů, kdy jsou testováni lidé například kvůli možnému kontaktu s nakaženým, se snížil podíl pozitivních na 0,32 procenta. V případě diagnostických testů, které podstupují třeba lidé vykazující příznaky, mírně vzrostl na 1,49 procenta.

Očkování proti covidu-19 je možné podstoupit bez registrace už několik dní v Praze, konkrétně na hlavním nádraží a v obchodním centru Chodov.
Na očkování bez objednání budou moci lidé od středy i v Ostravě a Brně

Zdravotníci v poslední den minulého týdne naočkovali proti covidu 32 201, tedy o zhruba tisícovku více než předchozí neděli, ale asi o 6600 méně než v sobotu. Od konce loňského roku, kdy vakcinace v Česku začala, aplikovali přes 9,5 milionu dávek vakcíny, přičemž 4,2 milionu lidí má očkování ukončené.