Škody, které napáchal, se pohybují v celkové výši 500 tisíc korun. Z provozoven po jeho návštěvě nejčastěji mizely alkoholické nápoje, potraviny a peníze. Nepohrdl ale ani cigaretami, časopisy, hodinkami či výpočetní technikou.

„Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování podal návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Nyní tak záleží na soudu, jak v této žádosti rozhodne a zda bude pachatel vyšetřován na svobodě, či vazebně," uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nejčastěji pachatel kradl v restauracích

Nejvíce případů, které má kriminálník na svědomí, se podle informací policie odehrálo v druhé polovině loňského roku. Letos to byla jen jedna krádež spojená s vloupáním.

„Zadržený pachatel se za několik měsíců vloupal do různých objektů, zejména skladů. Nejčastěji se objektem jeho zájmu stávaly prodejny, restaurace a bary v centru města," upřesnila Šrýtrová.

Za sebou má ale i jiná vloupání. A to případ, kdy vnikl do jednoho klenotnictví. Úspěšný ale byl i v prodejně tabáku a počítačovém obchodě.

Postrachem se ale stal právě pro provozovatele libereckých stravovacích podniků. Z informací policie totiž vyplývá, že do různých restaurací vnikl hned v pěti případech.

„Mezi poškozené podniky patří restaurace Black Horse na Nerudově náměstí, Chicago Grill v ulici Na Perštýně, bar Šnek v Široké ulici a restaurace Kojot v ulici Nákladní," uvedla mluvčí.

Zatímco většina lidí se poslední prosincový den připravovala na oslavu Silvestra, zloděj toho chtěl zřejmě využít a znovu udeřil. Při pokusu o vloupání do restaurace Versus v ulici Nádvorní ale neuspěl. Zřejmě ho to ale neodradilo. Podle policie se do tohoto podniku totiž vrátil začátkem ledna. „Tentokrát byl úspěšný. Odnesl si devět lahví drahého alkoholu za téměř osmdesát tisíc korun. Škodu za pětatřicet tisíc korun navíc způsobil poškozením dveří podniku," doplnila Šrýtrová.

Následky po jeho řádění sčítali i v liberecké lékárně v Klášterní ulici. Tu vyloupil vloni v listopadu. Krádeží zboží připravil provozovatele o třiašedesát tisíc korun.