Úspěch za sebou mají liberečtí kriminalisté a policisté z Frýdlantu. V pondělí totiž krátce po loupežném přepadení v centru města zadrželi jeho hlavní aktérku a umístili ji do policejní cely. Sedmačtyřicetiletá žena z Teplicka je nyní stíhána pro zvlášť závažný trestný čin loupeže, za který jí v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi věznice.

Profík zlodějka není

Je pondělí krátce před třetí hodinou ranní. Po náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantě na Liberecku jde pětašedesátiletý muž. Neví, že ho zezadu sleduje žena. Když si všimla, že senior v ruce drží peněženku, neváhá a snaží se jí poblíž kašny zmocnit. Úspěšná ale není, ruka muže ji pevně svírá. Zlodějka se vzdát nechce. Pokus o její zcizení opakuje o několik metrů dále u pobočky Komerční banky.

„Z počátku byla opět neúspěšná, když se ale začala o peněženku s mužem přetahovat, podařilo se ji získat a následně z místa činu utéct," informovala o nočním případu mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Okradený senior se s přepadením smířit nehodlal. Vydal se prchající pachatelku pronásledovat. Jenže zakopl a při pádu se lehce zranil.

Podle informací policie přišel díky drzé zlodějce v tak brzkých hodinách o finanční hotovost ve výši tři tisíce korun. Kromě toho ale i o osobní doklady.

„Policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantě však nezaháleli a bezprostředně po oznámení provedli ve spolupráci s kriminalisty operativní šetření, v rámci něhož prohlédli mimo jiné i herny ve městě a ženu v krátkém časovém okamžiku v jedné z kontrolovaných heren dopadli a následně umístili do cely," vyzdvihla práci policistů.