„Mohu potvrdit, že došlo k násilnému úmrtí asi osmdesátileté ženy na Jablonecku. Stalo se to v místě jejího trvalého bydliště. V souvislosti s její smrtí byl zadržen pětačtyřicetiletý muž, který je nyní v policejní cele," potvrdila mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.


O nálezu zemřelé ženy informovali policii záchranáři zdravotnické služby, kteří se na místo dostali jako první. „Na místo nás přivolali manžel a taxikář, který ho přivezl. Jeli jsme k osobě v bezvědomí, která se neměla podle sdělení volajících hýbat. Avšak když jsme přijeli, byla už žena nějakou dobu mrtvá. Proto jsme přivolali policii," popsal ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Dům v Lučanech, ve kterém došlo k vraždě.


Podle vyprávění lidí z Lučan měl muž údajně svou matku zavraždit, ještě nějaký čas s ní pobývat v domě a pak vyjít na zahradu, kde túroval motorku, jako by se nic mimořádného nestalo.
Mnozí Lučanští muže znají. Je prý místním podivínem a navíc prý duševně slabším člověkem. Lidé z okolí místa jeho bydliště z něj měli strach už nějaký čas, protože často reagoval na kolemjdoucí a údajně měl být hrubý i na svoji matku. Několikrát prý přijela k němu domů, právě kvůli různým excesům, i policie.



„Všichni jsme věděli, že je snad nesvéprávný, ale nikdy by nás nenapadlo, jak to dopadne. Jeho sousedé ho ale mnohokrát viděli, jak třeba svoji matku pohlavkuje, údajně ji měl kdysi i škrtit. Pokřikoval hrubě často na děti, které jezdily třeba kolem na kole, a jednou křičel na lidi v červeném autě a hrozil jim," popsala místní obyvatelka Dagmar Kubištová.


Podle sousedů nad mužem jeho matka držela ochrannou ruku, starala se o něj a hájila ho. Za to vše se jí pak odvděčil tím nejhorším možným způsobem.