Dávid měl údajně dům, ve které žena bydlela, zapálit a důchodkyně při požáru zahynula. Kosovský Albánec měl mít z její smrti finanční prospěch. Čtvrteční hlavní líčení začalo požadavkem na změnu advokáta. „Chci požádat soud, abych si mohl změnit svého advokáta. Na mé dopisy mi neodpovídá a nepřijel za mnou," zdůvodnil obžalovaný.

Soud jeho požadavku vyhověl tak napůl. „Podle vaší výpovědi jste o této skutečnosti věděl již před několika dny a mohl jste soud na to připravit. Dle mého názoru může jít jen o snahu prodloužit soud," podotkl státní zástupce.

Soudkyně pak rozhodla, že dnešní jednání proběhne ještě s původním advokátem. „Přiznávám, že jsem obžalovanému neodpověděl na dopis a že jsem za ním nepřijel, ale návštěvu jsem neviděl jako nutnou. Nic nového by nepřinesla," podotkl Dávidův advokát.

Během líčení byli vyslechnuti další svědci. Jedna svědkyně měla z obžalovaného dokonce takový strach, že vypovídala z vedlejší místnosti.

Fadil Dávid není žádné neviňátko. Byl už několikrát trestaný. Lidé ve vesnici se ho dokonce báli.

On sám ale tvrdí, že je nevinný a že se proti němu spolčila manželka, milenka i lidé z osady. Manželka i milenka navíc uvedly, že je týral a místo oslovení na ně někdy pískal jako na psa. S milenkou měl poměr ještě před jejími patnáctinami. Dávid si nyní odpykává trest za pětinásobné vydírání a týrání své milenky.

Cizinec znal zavražděnou ženu několik let a říkal jí babičko. Motivem k vraždě byl podle obžaloby majetkový prospěch a snaha zakrýt předchozí trestnou činnost. Zabít se ji prý rozhodl poté, když důchodkyně přišla na to, že ji okrádá, a chtěla na něj podat trestní oznámení. Prostřednictvím své milenky jí tajně vybíral peníze z účtu a nechal ji také podepsat falešnou závěť, v níž jeho družce vše odkázala.