Společně s devatenáctiletým kamarádem si všiml před vchodem do panelového domu v Rychtářské ulici urostlého šedivého kocoura. Toho majitel vypouštěl pravidelně ráno a večer na půlhodinovou procházku ven.

„Protože vypadal jako „Briťák“, napadlo je, že by se mohl líbit přítelkyni mladšího z nich. Ačkoliv měl kocour na krku obojek s telefonním číslem, z čehož se dalo usoudit, že někomu patří, odnesli ho do bytu mladé ženy. Chtěli ji tímto živým dárkem obdarovat,“ popsala začátek případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Kocour, který zemřel v Liberci.
V Liberci řeší případ týrání zvířat. Kocoura někdo vyhodil z devátého patra

Vystresovaného kocoura vyděsil pes ženy a při úprku z jejího náručí jí způsobil několik škrábanců. Slečna ztropila scénu a starší z mužů ho nemilosrdně jako trest vyhodil z okna v devátém patře domu. „Svědci zraněné zvíře objevili ve velmi zuboženém stavu, ve kterém vydával bolestné skřeky. Kontaktovali jeho majitele a ten s ním jel k veterinářce,“ dodala Baláková.

Kocour utrpěl zlomeninu páteře a musel být uspán. „Na základě všech důkazů a svědeckých výpovědí jsme pachatele, který do Liberce přijel před nějakým časem za prací, obvinili z přečinu týrání zvířete, za což ho může soud poslat až na tři roky do vězení,“ zdůraznila Ivana Baláková.