„V neděli dopoledne přijali policisté oznámení od svých polských kolegů, že na svém území pronásledují pachatele v kradeném voze Mercedes Benz Sprinter. Auto mířilo do Zawidowa, a bylo proto pravděpodobné, že zřejmě překročí státní hranici. To se také potvrdilo," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Poicisté se snažili vozidlo zastavit. Jeho řidič ale nereagoval a místo toho, aby zastavil, najížděl na policistu.

Hlídka se proto ihned zapojila do pronásledování. „Kromě frýdlantských policistů je pronásledovala i polská motorizovaná hlídka. Frýdlantským se ale podařilo držet vůz stále na dohled," konstatovala Suchánková.

Ujíždějící řidič vůbec nerespektoval dopravní značky nebo semafory. Kličkoval a několikrát jel na červenou. Během jeho nebezpečné jízdy se mu podařilo zajet do zákazu vjezdu. Řidič i jeho spolujezdec vyskákali z auta a utíkali pryč.„Snažili se utéct přes pět zahrad, a nejen podezřelí muži, ale i policisté museli překonat ploty mezi jednotlivými pozemky, před zraky nevěřících majitelů domků, kteří na zahradách v pěkném počasí relaxovali," popsala Suchánková s tím, že se policistům nakonec podařilo jednoho z mužů zadržet. Od českých policistů si cizince převzali polští kolegové, kteří zároveň pátrají po druhém z podezřelých.