Nejpřísnější trest dostal šéf gangu, čtyřiačtyřicetiletý Petr Ryžák, který dnes k soudu nepřišel. Všem obžalovaným hrozilo od deseti do 18 let. Rozsudek není pravomocný, někteří obžalovaní se na místě odvolali a ostatní si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Podle kriminalistů, kteří skupinu v roce 2012 zadrželi, jde o největší podobný případ v Libereckém kraji a patří i k největším v Česku. Skupina měla přesně danou hierarchii, kterou pomohl rozkrýt jeden z jejich členů, František Hippmann. Díky své spolupráci získal status spolupracujícího obviněného a mírnější trest, soud mu uložil úhrnný trest pět let. Státní zástupkyni Petře Žílové se přesto tento verdikt nelíbí, neboť ještě s menším trestem vyvázli Jakub Jon a Nikola Müllerová, dostali tři, respektive 3,5 roku. "Hippmann významně pomáhal při objasňování trestné činnosti a jeho trest je přísnější než u těchto dvou," konstatovala. Soudce Martin Omelka uvedl, že bez spolupráce s policií by trest pro Hippmanna byl více než dvojnásobný.

Skupinu řídil Ryžák, ostatní buď nakupovali a dováželi léky s pseudoefedrinem z Polska, nebo z nich na různých místech v Liberci, Jablonci nebo Hrádku nad Nisou vyráběli pervitin. Müllerová byla kurýr a dovozcem tablet, Jon vypomáhal při vaření a prodeji. Pervitin vařili Michal Kerner a Michal Kulhavý, kteří si odpykávají tresty za jiné drogové delikty. Oběma je soud dnes zrušil a vyměřil nový souhrnný trest 13 let.

Ryžák svoji obhajobu postavil na tom, že byl spolupracovníkem Národní protidrogové centrály (NPC). Tvrdil, že chtěl pomáhat při rozkrývání obchodů s drogami a pervitin vyráběl na pokyn plukovníka NPC, aby snadněji pronikl mezi výrobce a prodejce drog. Plukovník NPC už dříve před soudem potvrdil, že s nimi Ryžák spolupracoval. Zároveň ale odmítl, že by věděl o Ryžákových obchodech s drogami. K verzi Ryžáka se nepřiklonil ani soudní senát. Podle Omelky důkazy svědčí o tom, že Ryžák prodával drogy z vlastní vůle a ne na pokyn policie.