Vyražené zuby, zlomená čelist, tříštivá zlomenina nosu, tržná rána, pohmožděniny 
v obličeji, krvácení do ledvin… Výčet zranění, které si před dvěma lety odnesl 
z českolipské restaurace Hongkong manželský, tehdy ještě partnerský, pár, by zabral celý článek. Čtveřice mužů, která měla manžele napadnout, včera poprvé stanula před krajským soudem. Vzhledem k tomu, že útok byl nezvykle brutální, žena dokonce skončila 
s horšími zraněními než její muž, jsou Elemír Dirda 
a jeho bratr, syn a zeť obžalováni z těžkého ublížení na zdraví.

BAREM LÍTALY ŽIDLE A PŮLLITRY

K nešťastné události došlo v únoru 2014. Jak zatím vyplývá ze spisu, obžalovaní muži měli celý den popíjet. „Vypili jsme několik flašek slivovice," potvrdili všichni. Což jim zřejmě nestačilo, protože se před půlnocí rozhodli navštívit bar Hongkong. Tady se setkali 
s Dášou P. Po slovní rozepři měli začít lítat restaurací půllitry i barové židle. Čtveřice se podle státního zástupce měla vrhnout na manžela Dáši P., jejich kamaráda a pak i na ni samotnou. Napadené ženě způsobili nesčetná poranění. Podle spisu ji kopali do hlavy a do obličeje.

„Moc si toho nepamatuju. Byl jsem ožralý," vysvětlil soudkyni Evě Drahotové jeden z obžalovaných. Ani výpovědi jeho souputníků, toho příliš neodhalily, nikdo si nic nepamatoval, neudělal.

BITKU UKONČILA AŽ POLICIE

Včera vypovídal pouze napadený manžel, který vylíčil svou verzi události. Podle něj šla jeho manželka z vedlejšího baru pro colu. Když se vrátil, stěžovala si, že ji nějací muži vulgárně slovně napadli a že jí dělali sexuální návrhy. 
„Šel jsem tam s tím, že si s nimi promluvím, nechtěl jsem se prát. Hodil ale po mně pivo," sdělil před soudem. Pak se měl jeden z obžalovaných na Miroslava P. vrhnout, ten mu ale dal ránu pěstí. Ostatní přispěchali svému druhovi na pomoc. „Byla to hrozná mela," okomentoval včera Jan N., který do restaurace přišel s manžely P. Nerovnou bitku ukončil až příjezd policie, která všechny zúčastněné převezla nejprve na ošetření do nemocnice. V té si pak všichni napadení několik dní poleželi.

Dagmar P., která by měla vypovídat dnes, požaduje po obžalovaných jako kompenzaci půl milionů korun. Podle zmocněnkyně přišla kvůli zranění o práci a utrpěla vážnou psychickou újmu. Její manžel se odškodnění vzdal. Stačilo mu, že se mu dva z útočníků přišli omluvit.
Všichni obžalovaní muži už byli dříve trestáni, ve vězení je momentálně i Miroslav P. a Jan N.
Čtveřici mužů hrozí až dvanáct let vězení.