Drahé láhve mladík zaplatit nechtěl

Byl páteční den kolem dvacáté hodiny, když na lavičce u prodejny v liberecké části Rochlice popíjel vodku šestnáctiletý mladík se svým kamarádem. Jenže láhev nebyla bezedná a chuť byla asi velká. Když totiž vodka došla, neváhali a nezletilý chlapec zamířil do obchodu.

„Zde mezi regály popadl do každé ruky jednu láhev whisky značky Tullamore Dew a místo toho, aby za ně zaplatil u pokladny 2198 korun, proběhl s nimi ven nouzovými dveřmi a pokladně se tak vyhnul. Tím okamžitě spustil poplašný alarm dveří a strhl na sebe nechtěnou pozornost pracovníka ostrahy, který ho následně dohonil," popsala krádež mluvčí policie Ivana Baláková.

Kdyby měl utíkající zlodějíček lepší fyzičku, zřejmě by uprchl. Jenže se při běhu unavil a následně, k jeho smůle, narazil na více jak metr a půl vysoký plot. Když se jej pokusil přelézt, obě láhve mu upadly a rozbily se. Poté ho zaměstnanec ostrahy poškozené prodejny zadržel.

Útočil zezadu

Jenže, na celém případu je kuriózní ještě jedna věc. Když totiž sekuriťák mladíka zadržel, kdosi jej zezadu podle informací policie, udeřil do hlavy. Zranění, která mu tím neznámý pachatel způsobil, byla lehká. „Mohl to být kamarád podezřelého mladíka, který věděl, proč ho ochranka pronásleduje. Nicméně po útoku hned zmizel. Po jeho totožnosti nadále pátráme," dodala. Zadrženého zloděje převezli policisté na protialkoholní stanici, kde se z opilosti do rána vyspal. Poté následoval výslech na policejní stanici. Za své jednání si vykoledoval podezření z krádeže ve formě spolupachatelství.