Policie po pěti dnech zveřejnila informaci, že se Daniel mohl stát obětí trestného činu.

Podle rodiny zmizel v neděli v noci oknem v prvním patře, pokoj měl zamčený a okno bylo otevřené dokořán. Nevzal si ani boty.

Od středu rodina a přátelé pátrají také na vlastní pěst, pomáhali jim lesáci a myslivci s loveckými psy. Bohužel jako kdyby se po Danielovi slehla zem. „Nic nového nemáme, už nevíme na koho se obrátit," říkali zoufale včera večer kamarádka Katka a bratr zmizelého Daniela. Podle nich to byl bezproblémový kluk.

Takhle vypadal Daniel den před tím, než zmizel.Zdroj: archiv rodinyDen před tím, než zmizel, se však kvůli nešťastné lásce popral s jiným klukem. „V sobotu se popral kvůli holce. Pral se poprvé, dokonce kvůli tomu i brečel, ten druhý kluk skončil v nemocnici s šitím hlavy. Měli ho pustit ten den, co se brácha ztratil, ale tvrdí nám, že s tím zmizením nemá nic společného," vypráví bratr Daniela Tomáš.

Podle svědků včera odpoledne mladíka, který Daniela zbil, odvezla policie, pravděpodobně k dalšímu výslechu. „Pracujeme i s variantou, že se hledaný mohl stát obětí trestného činu, nemuselo to však být nic společného s předchozí bitkou či s jejím aktérem," uvádí Dagmar Sochorová, mluvčí policie.

Nejsou stopy

Policejní psovodi ztratili stopu na louce kousek za domem, kde Daniel bydlí i se svou rodinou. Nic nenaznačuje tomu, že by měl Daniel plánovat útěk. „V neděli kolem desáté večer jsme si spolu dávali pivo, říkal, že půjde brzy spát, že na půl pátou ráno vstává do práce. Dokonce chtěl od mamky udělat svačinu," popisuje bratr Tomáš.

Dvaadvacetiletý Daniel Bočák je vysoký zhruba 170 až 180 cm. Má hnědé vlasy a hnědé oči. Je střední postavy. Není nebezpečný ani ozbrojený.

Policie dál pokračuje v pátrání. „Policisté v rámci pátrání provedli opakované prověrky ve zdravotnických zařízeních. To, že by byl v některém zdravotnickém zařízení ošetřen či dokonce hospitalizován, se zatím nepotvrdilo. Je však možné, že vyhledal případné ošetření mimo zdravotnická zařízení či někoho požádal o pomoc. Mladík se k lidem chová přátelsky a vyhledává i jejich společnost," doplňuje Sochorová.

Všichni mají strach. Od zmizení Daniela je to už dlouhá doba, přátelé i rodina o něho mají strach. „Ahoj, brácha prosím tě, jestli to čteš, neblbni a vrať se domů, všichni o tebe máme strach a moc nám chybíš," zoufale vzkazuje Tomáš svému bratrovi Danielovi.

„Opakovaně žádáme o pomoc širokou veřejnost. Pokud někoho z občanů pohřešovaný mladý muž oslovil s žádostí o pomoc při ošetření zranění v obličeji, či někdo zaznamenal jeho výskyt, ať své poznatky sdělí policistům na kterékoliv služebně nebo na lince 158," doplnila Sochorová.