Stafordského teriéra si žena objednala na internetu a o podmínkách koupě začala komunikovat s prodejcem přes e-mailovou poštu. „Za psa měla zaplatit 6 000 korun včetně dopravy ze Spolkové republiky Německo. Peníze převedla na určený účet, ale hned následující den se jí ozvala přepravní společnost, která si od ní vyžádala vratnou zálohu ve výši 23 000 za přepravní box. Zaplatila ji téhož dne,“ vysvětlila krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Nový prvek ve fitparku pro seniory.
Ve fitparku ve Vratislavicích je nové šlapadlo

Následoval požadavek na platbu 25 000 korun za pojištění psa, který se měl překvapivě nacházet nikoliv v Německu, ale na přestupní zastávce v Rumunsku. Tamní veterinární správa pak ženu vyzývala k tomu, aby za speciální letenku pro psa zaplatila 27 500 korun a za stravu včetně ubytování dalších 17 000 korun. „Celkově nakonec zaslala do zahraničí na nejrůznější účty 98 500 korun, což společně s poplatky za převod peněz dělá částku 102 500 korun,“ upřesnila Baláková, podle které k těmto platbám dotlačili ženu podvodníci.

Vizualizace před radnicí.
Prostranství před radnicí v Osečné prokoukne

„Vyhrožovali jí tím, že pokud všechno nevyrovná, zůstane pes v karanténě v Rumunsku a za náklady s tím spojené jí naúčtují finanční sankci 91 000 korun a k ní ještě stravu a ubytování,“ sdělila dále mluvčí.