„Žena nasedala do auta, když k ní přistoupil muž s maskou na obličeji a začal se s ní o tašku s penězi přetahovat. Poškozená se ale bránila. Když ji ale pachatel následně pohrozil zbraní, zmocnil se jejích peněz, nasedl do připraveného auta s řidičem a ujel směrem na Tanvald," řekla novinářům mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Semilští policisté ve spolupráci s krajskými kriminalisty rozjeli po přepadení rozsáhlé pátrání po pachatelích. Díky dobré místní znalosti a hlavně všímavosti lidí se dostali k totožnosti dvou spolupachatelů.

„Jednalo se o pětačtyřicetiletého a o dva roky staršího muže, které jsme zadrželi zhruba po čtyřiadvaceti hodinách . A to poté, co si za část peněz v autobazaru zakoupili osobní automobil," upřesnila.

Další část uloupené sumy měli zadržení muži u sebe. Policisté ji proto zajistili a zjistili, že se nejednalo o nahodilé přepadení, nýbrž plánované.
Dvojice zadržených kompliců si vyslechla obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a skončila ve vazební věznici. V případě uznání viny jim hrozí vězení v délce od pěti do dvanácti let. To jejich mladší komplic policistům nadále utíká. S žádostí o pomoc při pátrání se proto krajští policisté obrací na širokou veřejnost. A zároveň před ním varují.

„Apelujeme na veřejnost, aby se Patrika Štajnera nesnažil někdo zadržet. Může být ozbrojený a nebezpečný.Rovněž nemůžeme vyloučit, že by se podobné trestné činnosti mohl dopustit znovu. Včasné a bezpečně předané informace na tísňové lince 158 mohou policistům pomoci při jeho vypátrání a dopadení," dodala Suchánková.

HLEDANÝ PATRIK ŠTAJER se narodil 18. dubna 1986. Trvalé bydliště má na Semilsku. Může být nebezpečný a hlavně ozbrojený. Je zhruba sto šedesát tři centimetrů vysoké hubené postavy, zdánlivého stáří osmadvacet až třicet let. Má černé rovné vlasy a zelenohnědé oči. Poznávacím znamením u podezřelého pachatele jsou tetování. Ta má na pravém a levém předloktí, hrudníku, prsou, břiše, levé ruce, pravém rameni a také na zádech.