„Za přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku mu v případě dopadení a obvinění hrozí před soudem až dvouletý pobyt za mřížemi věznice," informovala mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Neměla čím zaplatit

Pachatel, který okradl stařenku.

Okradená důchodkyně na uvedený den jen tak nezapomene. V dopoledních hodinách zamířila do místního supermarketu Tesco pro nějaké potraviny a zeleninu. To ještě ale netušila, že celý nákup nebude mít nakonec čím zaplatit. Z informací policie vyplývá, že ve chvíli, kdy si vybírala nějakou zeleninu, objevil se v její těsné blízkosti cizí muž, který do prodejny vešel chvilku po ní. A to i přesto, že v uvedenou chvíli v oddělení zeleniny nikdo jiný nebyl a prostoru tam bylo dostatek. Záhy ale bylo hned jasné, proč se na ženu tolik „lepil". Zlákala ho kabelka, kterou nicnetušící žena měla zavěšenou na levé ruce.

„Stařenka se na muže jen podívala, ale nijak nereagovala. Když poté odešel, žena se podívala do kabelky a zjistila, že jí chybí peněženka, ve které kromě různých karet a platební karty, měla i tři sta korun na zaplacení nákupu," upřesnila mluvčí.

Kamerové záznamy

Šokovaná okradená žena se neprodleně svěřila zaměstnancům prodejny, kteří záhy informovala i pracovníka ostrahy. Jenže po pachateli už nebylo stopy. Nikde nebyl. Odešel z obchodu neznámo kam. Nezbývalo než se obrátit na policii. Ta obdržela i záznamy z kamerového systému prodejny, na kterých je podezřelý muž zobrazen nejen při příchodu a odchodu, ale hlavně v těsné blízkosti poškozené. Kamerové snímky ale dosud v pátrání nepomohly. „Vzhledem k tomu, že policisté do dneška nezískali poznatek, který by je v šetření případu posunul dál, rozhodli se poskytnout fotografie uvedeného muže. V případě, že někdo muže na snímcích pozná či ví kde se pohybuje, kde se zdržuje, ať kontaktuje policisty na lince tísňového volání 158," obrací se na veřejnost mluvčí Suchánková.

Popis pachatele
- silnější postava
– výška 185 až 190 centimetrů
– tmavší pleť
– tmavé vlasy a oči

Na hlavě měl čepici s kšiltem a na sobě zelenou bundu s výrazným bílým lemováním kolem zipu.