Ukradl tržbu

Byl čtvrteční večer, když muž s maskou na obličeji přepadl nic netušící ženu. Ta nesla v ruce tašku s celodenní tržbou, jednalo se o stovky tisíc korun. Když přišla k zaparkovanému autu, přistoupil k ní a začal se s ní o tašku s penězi přetahovat. Poškozená se ale bránila. Když jí ale lupič následně pohrozil zbraní, zmocnil se jejích peněz, nasedl do připraveného auta s řidičem a ujel směrem na Tanvald.

Semilští policisté ve spolupráci s krajskými kriminalisty rozjeli po přepadení rozsáhlé pátrání po pachatelích. Díky dobré místní znalosti a hlavně všímavosti lidí se dostali k totožnosti dvou spolupachatelů, které záhy úspěšně zadrželi. „Jednalo se o pětačtyřicetiletého a o dva roky staršího muže, které jsme dopadli zhruba po čtyřiadvaceti hodinách. A to poté, co si za část peněz v autobazaru zakoupili osobní automobil," upřesnila Suchánková. Podle informací televize Nova se jednalo o autobazar u silnice mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Další část sumy měli muži u sebe. Policisté ji proto zajistili a zjistili, že se nejednalo o nahodilé přepadení, nýbrž plánované.

Dvojice kompliců si vyslechla obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a skončila ve vazbě. Hrozí jim až dvanáct let vězení. Štajerovi, který od loupeže policistům unikal, hrozí trest přísnější. Policisté ho dopadli po týdnu na útěku. A to na díky poznatkům od veřejnosti, na kterou se v souvislosti s pátráním prostřednictvím médií obrátili.