„Dej sem peníze," zavelel muž v kukle s kapucou staženou do čela, svírající v ruce kuchyňský nůž. Žena za barem poslechla bez mrknutí oka. Tržba z kasírtašky ani obsah trezoru se nemohly rovnat možnému zranění od násilníka.

Zhruba takový byl scénář přepadení, které se ke konci ledna stalo v tanvaldské herně v Krkonošské ulici. Neznámý muž si tedy nad ránem odnesl zhruba šedesát tisíc korun. Zda mu tato částka stála za ztrátu svobody, může nyní zpytovat ve vězení. Kriminalisté zjistili, že loupil pětadvacetiletý muž z Jablonecka a pro jistotu jej soudce na jejich návrh poslal do vazby.

„Operativním šetřením, na základě výborné místní a osobní znalosti se kriminalistům podařilo zjistit, že oním nebezpečným návštěvníkem herny nezaměstnaný muž, který měl již v minulosti několikrát problémy se zákonem," potvrdila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Nejde o žádného svatouška.
V minulosti byl již několikrát soudně trestán pro majetkovou trestnou činnost a vězení naposledy opustil před koncem loňského roku.

Mohlo by vás zajímat: Cizinec ujížděl policistům, skončil však v příkopu

Při vyšetřování se ukázalo, pachatel byl jedním z návštěvníků herny chvíli před tím, než došlo k samotné loupeži. Sháněl od všech ostatních hostů včetně obsluhy peníze, údajně na vlak. Když u nikoho neuspěl, hernu opustil. Pro peníze si však došel později, ale tentokrát již po svém.

A nespokojil se jen s penězi u baru. „Pod pohrůžkou násilí požadoval dále po obsluze požadoval odemknout trezory, ze kterých vzal obálky s tržbou. Peníze si uložil do igelitové tašky, kterou v herně našel," popsala průběh policistka. Požadoval otevření i dalšího trezoru, od kterého však žena za barem neměla přístup. Následně ženě přikázal, aby mu dala klíče od vstupních dveří a lehla si na zem a počítala do padesáti, do doby než muž opustí hernu.

Na loupež s pohrůžkou násilí pamatuje trestní zákoník sazbou od dvou do deseti let ve vězení.

Mohlo by vás zajímat: Postrach barů už je za mřížemi