Obžalovaný muž svou vinu popírá. Podle státního zástupce však ženu zabil obzvlášť trýznivým způsobem, za což ho soud může poslat do vězení až na dvacet let nebo mu uložit výjimečný trest.

PRÝ MU KAZILA DRUŽKU

„Ženu napadl za použití ostrého nástroje a několikrát ji bodl. Jedna rána zasáhla srdce a plíce. Poškozená zemřela na šok z nadměrné ztráty krve,“ popsal státní zástupce Martin Feřt. Podle něj obžalovaný vinil zavražděnou ženu z rozpadu svého předchozího vztahu.

„Jednoduše řečeno, měla kazit jeho tehdejší družku,“ dodal státní zástupce. Sám obžalovaný u soudu několikrát vypověděl, že jeho přítelkyně se přestala starat o domácnost i o dceru a navštěvovala diskotéky.

Klíčovým důkazem je podle státního zástupce provaz, na němž byla zajištěna DNA obžalovaného. „Provaz měl být použit při odstranění těla z bytu,“ dodal Feřt.

Policie. Ilustrační foto.
Policie obvinila z vraždy Ukrajinky třicetiletého Rumuna

Obžalovaný muž tvrdí, že provaz držel v ruce pouze, když hlídal psa neznámému muži. Na svou obhajobu také uvádí, že v době, kdy mělo dojít k vraždě, byl ve Švermově ulici v bytě u rodiny své přítelkyně. Během výpovědi dále přiznal, že Valentinu Poshtakovou původem z Ukrajiny znal a potvrdil, že s ní měl kvůli své partnerce konflikt.

„Jen jednou jsem ji chytil za ruce a ptal jsem se jí, proč mi chce rozbít rodinu,“ vysvětlil obžalovaný. Podle něj se pak opět udobřili, přestože měl od zavražděné ženy dostat sms, aby jí přestal vyhrožovat.

VYHODIL TĚLO Z BALKONU

Do soudního řízení se zapojili i pozůstalí po zavražděné, kteří požadují za nemajetkovou újmu 1,7 milionů korun, z toho milion by měl dostat její syn.

Ke zločinu došlo 10. srpna 2016 mezi 22. a 23. hodinou v bytě ve Vaňurově ulici. Svědek nahlásil na policii, že z domu nedaleko autobusového nádraží viděl, jak někdo vyhodil tělo z balkonu a odnesl jej neznámo kam. Policie okamžitě vyhlásila masivní pátrací akci, do níž se zapojili také ústečtí policisté a hasiči.

Pervitin. Ilustrační foto.
Na Frýdlantsku chytili dealera. Drogy prodával desítkám lidí

Tělo nalezli po dvou dnech v Jungmannově ulici. Tou dobou už byl zřejmě obžalovaný na cestě do své vlasti. Podle jeho výpovědi se vrátil kvůli matce, která měla mít zlomené obě ruce. Jak však později zjistil, matka žádné zranění neutrpěla.

„Chtěla, abych přijel domů, protože jsem před tím s rodinou sedm měsíců nemluvil,“ vysvětlil obžalovaný.

Na základě Evropského zatýkacího rozkazu policie zadržela muže v prosinci 2016 a okamžitě na něj byla uvalena vazba. Podle mluvčí krajské policie Vlasty Suchánkové patřil 32letý Rumun už od počátku k užšímu kruhu podezřelých.

Požár pily v Roztokách u Semil.
Na Semilsku hořela v neděli pila. Škoda je dva miliony korun