Výpovědí dalšího svědka pokračoval včera soud s padesátiletým Robertem Šulcem, čtyřicetiletým Pavlem Malým, sedmatřicetiletým Vladimírem Stratilem a třiačtyřicetiletým Josefem Pavelkou. První tři jmenovaní jsou obžalováni, že měli mučit a posléze zavraždit podnikatele Martina Říhu. Pavelku žaloba viní z toho, že se měl vloupat do domu Martina Říhy. Včera před soudním senátem vystoupil svědek, který podle spisu obžalovaným mužům půjčoval auto. „O poškozeném ale nevím nic,“ vyjádřil se.

Soudní síň. Ilustrační foto.
Hledaný zakladatel vytunelované záložny Říha byl zavražděn na Liberecku

BUDOU DALŠÍ SVĚDCI

Líčení se zatím ke konci nechýlí. „Trváme na výsleších dalších svědků,“ sdělil obhájce Oldřich Filip. Některé svědky musela kontaktovat policie, a pokud se přesto nedostaví, budou zřejmě předvedeni eskortou. Soud s údajnými vrahy tuneláře Martina Říhy začal u libereckého krajského soudu letos v březnu. Trojici mužů hrozí až výjimečné tresty.

Soudcovský talár. Ilustrační foto.
Z vraždy tuneláře Říhy na Liberecku byli obviněni tři lidé

TĚLO SE NENAŠLO

Martin Říha, zakladatel První pražské záložny, zmizel na jaře 2003 a dlouhou dobu patřil k nejhledanějším Čechům, po kterém pátral i Interpol. Říha byl obviněn, že kampeličku vytuneloval a společně s jejím ředitelem Petrem Bubeníčkem připravil členy záložny o stamiliony. Než nad ním soud stihl vynést rozsudek, zmizel a vypadalo to, že utekl do zahraničí. Policie však dospěla k závěru, že byl zavražděn.

Soud bude pokračovat i dnes, tj. v úterý 12. prosince.