Rozsudek ale nepadl. Líčení po jeho výslechu soudkyně Eva Drahotová odročila na 16. a 23. června, kdy proběhne mimo jiné i výslech samotného poškozeného. A to i přes fakt, že požádal Krajský soud o možnost výslechu bez přítomnosti obžalovaných, se kterými se již po tom, co zažil, nechce setkat. Soudkyně ale na jeho žádost nepřistoupila.

Obchod nevyšel

V celém případu figuruje pochybný obchod, při kterém se jednalo o prodeji šedesáti tisíc kusů lékárniček, které měl dodat poškozený Hondl. Každá 
z nich měla být za téměř sedmdesát korun. „Jednalo se o zajímavý obchod, platbu jsme domluvili při předání zboží," sdělil v soudní síni Drbout 
s tím, že po týdnu se jim obchodní partner ozval a oznámil, že je potřeba složit zálohu ve výši jeden milion korun, jinak obchod neproběhne. Obžalovaní mu ho vyplatili v několika platbách. S lékárničkami se ale podle Drbouta již nesetkali. Neměli tak peníze, ani zboží, které už navíc naslibovali svým odběratelům.

„Byli jsme podvedeni. Ozvali se mi už tři známí, které také Hondl podvedl," snažil se včera Drbout hájit svou čest. Tu už má ale i tak pošramocenou. Rejstřík trestů totiž nemá čistý. Hned dvakrát 
v něm má výtržnictví a úmyslné ublížení na zdraví. Podle jeho tvrzení se v prvním případě jednalo o rvačku po svatbě a ve druhém se prý pouze bránil útoku baseballovou pálkou po dopravní nehodě. Podle něj to jsou hříchy mládí.

Shodit vinu ze sebe se snažil včera po celou dobu průběhu líčení. A to ne moc vhodným způsobem. Neustále popíral, co v minulosti řekl, rozpory ve výpovědích se snažil svést na to, že trávil čas v cele předběžného zadržení, a to nahý a celkově jeho arogantní chování mu moc nepomohlo. Vystupoval spíše jako mladý frajírek. „My obžalovaní jsme arogantní a hezcí frajeři," snažil se vtipkovat. Leč marně, ač sám přiznal, arogance mu není cizí. Podle něj se vlastně vůbec nic nestalo, jen se z něho a dalších pěti obžalovaných dělají kriminálníci. Včera jen přiznal, že se s poškozeným Hondlem setkal.

A to na liberecké čerpací stanici Čermák. Tam se vydal spolu se svými komplici Říhou a Myslivečkem. Podle ČTK tam poškozeného Hondla drželi násilím, tloukli ho rukama a také teleskopickým obuškem. Když ho měli v objektu benzínky svázat a vyhrožovat mu odvozem do Prahy a popravou kulkou do hlavy, poškozený jim měl z důvodu obav o vlastní život vydat platební karty, z nichž obžalovaní měli vybrat padesát tisíc korun. Dalších sto padesát tisíc korun jim měla předat manželka. Jakmile ale muži s Hondlem za ní dorazili, zadržela útočníky policie. „Když jsme přijeli k Hondlově domu, bylo tam již asi deset policejních aut. Policisté nás postavili ke zdi a zadrželi," popsal. Podle něj mu ale komplic Říha řekl, že tam jedou proto, aby měli notářský zápis o tom, že jim dluží. To, že by poškozeného fyzicky a psychicky vydírali, ale popřel. Pouze uvedl, že mezi ním a Hondlem se odehrála typická hospodská rvačka.

„Když jsme za ním na čerpací stanici dorazili a řešili daný obchod, Hondl sdělil, že lékárničky nemá a peníze také ne. Prý za ně koupil automobil nějakému hokejistovi. Když následně začal mluvit sprostě o mé manželce, bránil jsem ji a dal mu facku. Pak jsme ale oba spadli na stolní fotbálek a já si zlomil malíček," upřesnil Drbout. Podle jeho tvrzení mu 
z ruky strašně tekla krev, když ale zjistil, že obsluha nemá náplast, doporučila mu, aby si pro ni zajel do nedalekého obchodního centra Nisa. Obsluha benzínky to ale podle soudkyně popřela. Kauza, která je plná rozporů, tak nadále probíhá. Obžalovaným hrozí až dvanáct let.