Z vraždy byli obviněni tři muži, se spisem se nyní seznamuje soudkyně Krajského soudu v Liberci. Říha zmizel před 13 lety a dlouhou dobu patřil k nejhledanějším Čechům v databázi Interpolu.

KAUZA SE BUDE ŘEŠIT V LIBERCI

Říha byl podle informací Primy zavražděn na Liberecku, proto bude kauzu řešit právě Krajský soud v Liberci. „Mohu potvrdit, že jsem podala žalobu na čtyři osoby, z toho na tři pro trestný čin vraždy a na jednu osobu pro pokus trestného činu krádeže," řekla Primě liberecká státní zástupkyně Petra Žílová. Jeden z obžalovaných je podle Primy ve vězení kvůli jinému trestnému činu a zbylí tři na svobodě.

CHTĚLI ZJISTIT, KDE JSOU MILIONY

Policie se nechce k případu blíže vyjadřovat, tělo Martina Říhy ale nenašla, uvedla Prima. Podle jejích informací trojice pachatelů Říhu před smrtí brutálně mučila, aby vyzradil, kde jsou stovky milionů, o které přišli klienti jeho zkrachovalé kampeličky.

MÍSTO DOVOLENÉ V KARIBIKU, VRAŽDA!

Říha byl v dubnu 2003 propuštěn z vazby na svobodu a ještě než byl v lednu 2004 pravomocně odsouzen, zmizel.

Bývalému generálnímu řediteli kampeličky Petru Bubeníčkovi uložil soud devět let vězení. Podle soudů se oba dopustili podvodu, kterým připravili 2930 členů záložny o 276 milionů korun. Kriminalisté se domnívali, že si Říha užívá milionů někde v Karibiku. Podle důkazů, které měli získat detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, Říha ale za hranice neodjel, stal se obětí vraždy zřejmě chvíli po svém zmizení, uvedla Prima.

Z databáze hledaných osob už Říhovo jméno zmizelo. „Kriminalisté vyřazují osoby z pátrání ze dvou důvodů, prvním je vypátrání dané osoby a druhý je, když ta osoba je prohlášena za mrtvou," řekl televizi Prima mluvčí Policejního prezidia ČR David Schön.