„Do městské společnosti Sportovní areál Ještěd (SAJ) nastoupil v době, kdy už byly obchody s nemovitostmi rozjeté. V jeho případě nebyl prokázán úmysl, nebyly naplněny znaky trestného činu, proto navrhuji zproštění obžaloby," uvedl v závěrečném návrhu státní zástupce Miloš Klátik. Mohlo by se zdát, že se Kittnerovi po tomto výroku ulevilo, ale není tomu tak.

„Ještě jsem nepřekročil. A pak se taky musí člověk podívat, kam dopadl. Na reakce je ještě brzy," konstatoval pro Deník exprimátor. Pro Jiřího Zeronika a Pavla Krenka státní zástupce naopak navrhl vězení. Podle něj spáchali podvod a dopustili se zneužití pravomoci veřejného činitele.

„Škoda nevznikla, ceny nemovitostí můj klient tehdy stanovil za zvláštních okolností podle městské vyhlášky. Byl na něj vyvíjen tlak, aby v rámci příprav šampionátu neselhal," tvrdí Krenkův obhájce Josef Doucha.

Kittner a další dva někdejší představitelé města a městské akciové společnosti Sportovní areál Ještěd (SAJ) Krenk a Zeronik čelí obvinění, že převedli městský majetek na SAJ a ten ho následně nevýhodně směnil nebo prodal podnikatelům. Soud prověřuje celkem pět obchodů z let 2003 až 2006.
Trojice měla podle žalobce spáchat škodu ve výši až 13 milionů korun. Všichni tři vinu odmítají. Podle svých slov konali v dobrém úmyslu v rámci příprav Mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 v Liberci. Nemovitosti v té době považovali dotyční za nezbytné pro rozvoj areálů na Ještědu a ve Vesci. Rozsudek padne 2. července.