„Recidivista se na Frýdlantsku věnoval této protiprávní činnosti i přesto, že již byl v minulosti rozsudkem okresního soudu uznán vinným ze spáchání obdobné trestné činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Prostor k nápravě, který muži soud ve svém rozhodnutí o vině a trestu věnoval, distributor nebral vážně. Svou živnost provozoval dál.

Při prodeji drog si vypiloval sofistikovanou techniku prodeje. Aniž by se jakkoli významným způsobem namáhal, konzumenti si k němu chodili sami. Prodeje se v drtivé většině uskutečňovali přes „výdejní okénko“. „Takřka kdokoli měl zájem, ať již o marihuanu nebo pervitin, přispěchal k okénku mužova bytu a tak, jako například funguje výdej hamburgerů ve fast foodu, fungoval i prodej omamných a psychotropních látek,“ doplnil Robovský.

Liberecký skatepark je opět otevřený. Areál čeká rekonstrukce.
Skatepark v Barvířské ulici v Liberci je po zimě otevřen. Dočká se rekonstrukce

Kriminalisté specializovaní na potírání drogové kriminality zmapovali na více jak tři stovky prodejů drog, ať již to byl právě pervitin nebo marihuana. Zajištění dostatečného množství důkazních prostředků vyvrcholilo zadržením podezřelého muže přímo v místě jeho bydliště. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli nejen peníze, ale také více jak 200 gramů marihuany a pervitinu.

Vyšetřovatelé 42letému muži sdělili podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. „Podnět byl akceptován a recidivista si tak na rozhodnutí o trestu počká v cele vazební věznice. V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ řekl Robovský.

Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli nejen peníze, ale také více jak 200 gramů marihuany a pervitinu.Zdroj: PČR