V Ústeckém kraji bylo nejtepleji v Doksanech, a to 32,8 stupně Celsia. "V Libereckém kraji naměřili meteorologové nejvyšší teplotu v Doksech, 32,6 stupně," řekl Slávek Podzimek z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V Libereckém kraji padly rekordy na všech stanicích. V Doksech na Českolipsku bylo 32,6 stupně Celsia, dosavadní maximum bylo z roku 1962, a to 29,2 stupně. Druhá nejvyšší teplota byla v České Lípě, a to 32,1 stupně Celsia. Rekord z roku 1999 tak byl překonán o 2,7 stupně Celsia.

V Ústeckém kraji padla maxima na 10 z 13 měřicích stanic. Teplota 32,8 stupně, kterou meteorologové naměřili v Doksanech na Litoměřicku, pokořila rekord o 2,4 stupně. V Kopistech na Mostecku bylo 31,9 stupně. Dosavadní rekord z roku 1999 byl o 2,1 stupně nižší.

Nejvyšší teplotu v zemi naměřili odpoledne meteorologové v Husinci-Řeži u Prahy, kde bylo 33,2 stupně Celsia. Teplotní rekordy v pondělí  padly na dvou třetinách meteorologických stanic v Česku.

Nová teplotní maxima byla na mnoha místech v Česku naměřena už o víkendu. Období horkého a suchého počasí  ještě nekončí, vysoké teploty potrvají ještě nejméně tři dny. Ochlazení a srážky čekají meteorologové až v pátek.