"Poté, co ho pracovníci bezpečnostní agentury z diskotéky vykázali, vytáhl na ně venku nůž, kterým před sebou šermoval a vyhrožoval jim násilím, přitom vykřikoval Allahu Akbar," říká policejní mluvčí Ivana Baláková, která zároveň podotýká, že nožem vyhrožoval i ostatním účastníkům, akce, kteří jej za jeho nevhodné chování napomínali.

Podle policie se jedná o pětadvacetiletého českého státního příslušníka, jehož otec je z Alžírska. Během výtržností se k němu přihlásil o tři roky mladší kamarád, který se jej snažil z místa odvést.

NEGATIVNÍ EMOCE

"Nicméně i on prohlašoval Allahu Akbar, což u přítomných vyvolávalo velmi negativní emoce," pokračuje policejní mluvčí. Policisté pětadvacetiletého výtržníka zadržela a ten se nyní nachází v policejní cele.

"Vyšetřovatel ve věci zahájil úkony trestního řízení pro přečiny nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Policisté ho bezprostředně po jeho zadržení podrobili dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Dechové zkouška ukázala, že má v sobě 1,79 promile alkoholu a test na drogy byl pozitivní na amfetamin a opiáty," říká Ivana Baláková a dodává, že jeho dvaadvacetiletý známý z Karlových Varů, kterého policisté v souvislosti s incidentem také zajistili, se bude zodpovídat z neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Navíc i on byl pod vlivem drog