Novou kavárnu se speciální pražírnou kávy?

Otevřeme ji v průběhu jara v Turnově v ulici Na Sboře pod názvem Pražírna Mikula. Představíme tu jeden z technicky nejvyspělejších přístrojů na pražení kávy v republice.

V čem bude originální?

V tom, že každý zákazník si tu bude moci osobně připravit svou vlastní kávu, a to od samého počátku až do konce.

Jak tomu mám rozumět?

Lidé si budou moci vybrat z nabídky různých druhů zelené kávy dle oblasti původu i kvality kávy a dělat si z nich libovolné směsi. Dále si budou moci nastavit způsob a dobu pražení. Na závěr si mohou vyrobit i etiketu s vlastním názvem kávy.

Každý výrobek tak bude jediný svého druhu. Navíc si můžete pražicí program uložit třeba na flashku a příště si kávu upražit úplně stejně. Tuto službu mohou využívat i společnosti, které si zde pod firemní značkou mohou pražit vlastní kávu a tu pak nabízet třeba jako dárek svým partnerům či zákazníkům.

To zní doopravdy zajímavě. Jak jste přišel na název Pražírna Mikula?

Chtěl jsem, aby se na výběru názvu podíleli i lidé z Turnova, proto jsme vypsali soutěž na sociálních sítích a našich webových stránkách. Přišlo dvě stě návrhů.

Jak se jako pekárna připravujete na Velikonoce?

Dalo by se říci, že tradičně. Pečeme beránky, hlavně ty makové, jidáše i mazance.

Jste pověstný i svými akcemi, budete i letos nějaké pořádat?

Ano. V sobotu 17. října máme naplánován již třetí ročník Koulení chleba. Jedná se o akci, při které dospělí a děti soutěží v koulení tříkilového Mikulova pecnu ze sjezdovky dolů ve Ski areálu Struhy. Pro účastníky chystáme zábavný program i soutěže o hodnotné ceny. Jako každý rok tak i letos se pokusíme na akci připravit pro návštěvníky nějakou tu novinku.